Virtuaalinen tarinatallipäivyri
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

UUTUUS: ratsujousiammunta alkaa syyskauden 2018 alusta

Siirry alas

UUTUUS: ratsujousiammunta alkaa syyskauden 2018 alusta Empty UUTUUS: ratsujousiammunta alkaa syyskauden 2018 alusta

Viesti kirjoittaja Mirkka La Elo 11, 2018 2:23 am

Ratsujousiammunta harrastuksena

Ratsujousiammunta on vauhdikas harrastus, jossa voi asettaa omat tavoitteensa halutessaan hyvinkin korkealle tai ampua ihan vain omaksi ilokseen. Laji vaatii taitoa ja tarkkuutta, mutta sitä voi harjoitella rennolla otteella ja hyvässä ilmapiirissä, mikä onkin toimintamme lähtökohtana. Olemme lajin kanssa vasta alkutaipaleella, vaikka ratsastuskoulutoiminnasta meillä on jo kahden ja puolen vuosikymmenen kokemus. Nyt syksyllä 2018 toimintatavat jousiammuntaan liittyen ovat vasta muotoutumassa, ja toiminnan kehittyminen antaakin meillä aloittaville harrastajille erinomaiset mahdollisuudet vaikuttaa harrastusryhmän toimintaan ja sisältöön! Tarkoituksenamme on hyödyntää myös ulkopuolisia valmentajia, joiden valinnasta ja käynneistä sovitaan muodostettavan ryhmän kanssa.

Ratsujousiammunnassa tarvitaan sekä hevosmiestaitoja ja hevosen hallintaa, että taitoa ampua intuitiivisesti ja nopeasti maaliin liikkuvan hevosen selästä. Harrastus aloitetaan harjoittelemalla jousella ampumista maasta. Tarvittaessa voimme myös harjoitella ratsastamista ilman jousta, erityisesti silloin, jos harrastusta aloittavalla on vain vähän tai ei lainkaan aiempaa kokemusta ratsastamisesta.

Harrastuksen alkuun kuuluu myös hevosten totuttaminen jousen ja nuolien ääniin, ampumiseen ja muuhun ampumiseen liittyvään. Meillä pääset tutustumaan myös tähän puoleen, koska kaikkia hevosiamme ei ole totutettu jousiammuntaan, ja tarkoituksena on harjoitella ryhmän kanssa yhdessä myös hevosten totuttamista. Tämä kehittää ratsujousiampujan hevosen käyttäytymisen tuntemusta ja hevosmiestaitoja, jotka ovat oleellinen osa harrastusta.

Ratsastustaitojen kehittäminen ja ylläpito sekä hevosenlukutaidon ja kehonhallinnan kehittäminen  jousiammunnan ohessa on suureksi hyödyksi lajia harrastaessa, joten suosittelemmekin näiden taitojen kehittämistä ja ylläpitoa esimerkiksi ratsastustunneilla. Kausikorttijousiampujille tarjoamme ratsastustunnit kausikortilla edullisella toisen viikkotunnin hinnalla 20 € / tunti.  Alkeiskurssilla taitojaan kehittämään pääsee parhaiten silloin, jos aiempaa ratsastuskokemusta ei ole lainkaan tai sitä on hyvin vähän.


Välineet

Ratsujousiammunnassa alkuun pääsemiseen tarvittavat välineet ovat ratsastamiseen soveltuva varustus ratsastajalle, sekä jousi ja nuolia. Ratsastaessa tärkeintä on kypärä (tämän voit tarvittaessa lainata tallilta), lisäksi korolliset kengät (esim. kumisaappaat soveltuvat aluksi hyvin). Housuiksi on hyvä valita joustavat, luistamattomat housut, joiden sisäsaumat eivät paina. Parhaat ovat tietenkin varsinaiset ratsastushousut, mutta ne eivät ole alkuun välttämättömät. Kaapista löytyvillä varusteilla pääset todennäköisesti varsin hyvin alkuun. Millitallin kotisivuilla on esitelty meillä yleisesti tarvittavaa varustusta.

Ratsujousiammunnassa käytetään kevyttä jousta, jossa ei ole mitään teknisiä apuvälineitä kuten tähtäimiä tai nuolihyllyjä. Aluksi on hyvä valita mahdollisimman kevyt jousi, 20 paunaista pidetään aloittelijalle hyvin soveltuvana. Jousen kohdalla paunoista puhuttaessa tarkoitetaan sen jännittämiseen tarvittavaa voimaa. Ammattitaitoista apua välineiden valintaan saat esimerkiksi Sherwood Shopista, ja välineitä voi tilata myös nettikaupoista. 200 – 300 € sijoituksella saat alkuun tarvittavat välineet, mutta aluksi voit toki lainata jousen ja nuolet myös tallilta.


Hinnat ja ilmoittautuminen

Jousiammuntaharjoitukset ovat saman hintaisia kuin ratsastustunnit Millitallilla. Voit valita irtotunnin (38 €), 5 tai 10 kerran sarjakortin (175 tai 330 €), tai tuntihinnaltaan edullisimpana vaihtoehtona kausikortin (625 €), jolloin tuntihinnaksi jää 25 € / tunti (toinen viikkotunti kausikortilla 20 € / tunti). Huomioithan, että kausikortin tuntihinta on laskettu niin, että se jää edullisimmaksi vaihtoehdoksi silloinkin, vaikka joskus jäisi jokunen tunti rästituntinakin käyttämättä. Jos et pääse joka viikko, etkä halua tehdä poissaoloja rästitunteina muussa ryhmässä (jota kyllä suosittelemme ratsastustaidon kehittämisen ja ylläpitämisen vuoksi), voit valita 10 kerran kortin, joka on voimassa 20 viikkoa 350 €.

Lainavarusteista: 1.10. alkaen perimme 5 € vuokraa lainavälineistä (jousi ja nuolet) per lainauskerta. Tämä on yleinen käytäntö ratsujousiammuntatreenejä ja -kursseja järjestävillä talleilla ja vuokra on tarkoitettu kattamaan lainavälineiden kulumisesta, katkenneista tai muuten vahingoittuneista nuolista ym. vastaavasta aiheutuvia kustannuksia.

Ulkopuolisten valmentajien korvaukset maksetaan tähän päälle, mutta niistä sovitaan erikseen ryhmän kanssa, eikä niihin ole pakko osallistua. Tällöin voit korvata valmentajan vuoksi pois jäävän jousiammuntaharjoituskerran esimerkiksi toiselle harjoituskerralle tai tavalliselle ratsastustunnille, eikä tästä syystä johtuvasta tunnin siirrosta peritä rästituntimaksua (normaalisti 5 €). Kaikki maksuvaihtoehtomme löytyvät kotisivuiltamme.

.

Ilmoittautumiset Sonjalle (0409127574) tai Mirkkalle (0400366956). Maksutapoina normaaleista tunneistamme poiketen jousiammuntaryhmä maksetaan käteisellä tai laskulla, jonka saat halutessasi ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiin. Jousiammunnan laskusta emme peri normikäytäntömme mukaista laskutuslisää. Jousiammunnan tuntimaksut menevät eri tilille (Tmi Sonja Rautaharkko), kuin muun toimintamme maksut. Jousiammuntatunteja ei siis voi maksaa omatoimisesti tilille, kuten muut tuntimme maksetaan. Muuten kuitenkin toimitaan ihan samoin käytännöin, kuin muidenkin tuntiemme osalta. Niihin kannattaa huolella perehtyä kotisivuillamme.

Mirkka
Ylläpitäjä


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa