Virtuaalinen tarinatallipäivyri
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Pakkasraja

Siirry alas

Pakkasraja Empty Pakkasraja

Viesti kirjoittaja Sapfo lähetetty To Tammi 07, 2016 1:57 pm

Onko sellaista ollenkaan?

Lilia tuli eilen sinihuulisena takaisin ja sanoi tärisseensä ison osan tuntia. Huomenna pitäisi tulla taas tunnille.

Sapfo
Ratsukoulutuksessa
Ratsukoulutuksessa


Takaisin alkuun Siirry alas

Pakkasraja Empty Vs: Pakkasraja

Viesti kirjoittaja Mirkka lähetetty Pe Tammi 08, 2016 2:52 am

Kotisivuilta löytyy "kaikki", myös tämäkin:

"Miten säät ja muut vastaavat ennalta arvaamattomat asiat, peruutukset sekä juhlapyhät vaikuttavat tunteihin:

Yli 20 asteen pakkasella (meidän lämpömittariemme mukaan) ratsastustunnin sijasta pidetään teoriatunti, ohjasajoa, poniagilityä, näyttelyesittämistä tms. mikäli suurin osa ryhmästä sitä haluaa. Pakkasella voi myös ratsastaa osan tunnista ja harjoitella maastakäsittelyä lämmittelyksi välillä. Maneesissa on aina hieman lämpimämpi ratsastaa kuin ulkokentällä.

Kun ratsastamme ilman satulaa, voit laskea kuntoon laittoon ja riisumiseen noin puolet vähemmän aikaa kuin normaalisti. Ilman satulaa ratsastamme mm. yli 20 asteen pakkasella.

Ukkosella, myrskyllä tms. pidämme ratsastustunnin sijasta teoriatunnin. Jos emme voi pitää tunteja emmekä teoriaa myrskyn, sähkökatkon, juhlapyhän tai vastaavan vuoksi, tunneista tulee rästitunteja (katso ratsastustuntien varaaminen ja peruuttaminen sekä muutoksista tiedottaminen), näistä rästitunneista emme kuitenkaan peri rästituntimaksua.

Muuten huono sää ei estä ratsastamista, eikä siten ole hyväksyttävä syy perua samana päivänä. Tuntinsa voi toki perua edellisenä päivänä minkä tahansa syyn takia, siis myös seuraavan päivän sääennusteen perusteella (kts. ratsastustuntien varaaminen ja peruuttaminen).

Jos saman päivän tunneilla on paljon peruutuksia (esim. loman takia), yhdistämme päivän ryhmiä. Tällöin tuntisi ajankohta saattaa muuttua ja ryhmässä olla eritasoisia oppilaita, mutta otamme sen tunnin ohjelmassa ja hevosten jaossa huomioon niin, että jokainen saa kuitenkin tasolleen sopivaa oppia. Pyrimme ilmoittamaan tuntien yhdistämisestä hyvissä ajoin soittamalla, mutta aina siihen ei pystytä esim. viimehetken peruutusten takia. Jos emme tavoita sinua puhelimitse jätämme viestin vastaajaasi tai lähetämme tekstiviestin. Jos tunnin siirto ei sovi sinulle voit käyttää sen rästituntina, tällöin siitä ei tietenkään peritä rästituntimaksua.

Juhlapyhinä pidämme tunnit yleensä jo aamupäivällä - päivällä. Myös koulujen loma-aikoina voimme pitää tunteja päivällä, jos kaikki oppilaat pääsevät silloin. Muutoksista tiedotetaan keskustelufoorumilla (millis.niceboard.net)."

Hyvä pukeutuminen kovemmalla pakkasella on esim:

Useampi kerros villaa tms. lämpövaatetta päällekäin. Ei kireitä kerroksia, vaan niin että pääsee ilmaa väliin. Toppahaalari, tai toppahousut ja -takki. Käsiin isot rukkaset, joihin alle yhdet tai useammat villatumput (ei sormikkaita / hanskoja). Jalkoihin riittävän isot kengät, joihin lämpöpohjalliset ja useammat villasukat päällekäin. Kuomat tai huopatossut on parhaat. Päähän kypärämyssy tai kaulahuivi taiteltuna pään yli, leuan alla ristiin ja niskasta solmuun.

Mirkka
Ylläpitäjä


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa