Virtuaalinen tarinatallipäivyri
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ratsujousiammunnan alkeiskurssi

Siirry alas

Ratsujousiammunnan alkeiskurssi Empty Ratsujousiammunnan alkeiskurssi

Viesti kirjoittaja Mirkka Ti Toukokuu 19, 2020 10:07 pm

Tervetuloa ratsujousiammunnan alkeiskurssille Millitallille Vihdin Nummelaan 1.8. klo 11-18!

Nyt korona-aikaan kurssi järjestetään rajoitukset huomioiden:
-käytössämme on maneesi ja ulkokenttä. Ensisijaisesti kurssittaudumme ulkona, mutta sateen sattuessa maneesissakin pystymme opettelemaan jousiammunnan saloja turvavälit huomioiden.
-pyrimme järjestämään jokaiselle kurssilaiselle kurssin ajaksi käyttöön oman jousen, ja ihonmyötäisten ei-liukaspintaisten hanskojen käyttöä suositellaan. Mikäli välineitä vaihdetaan osallistujien välillä, ne desinfioidaan välissä.
-pidämme kurssilla turvavälit
-kurssilaiset ottavat omat eväät, jotka syödään evästauolla hyvällä säällä ulkona ja huonon sään sattuessa väljästi sisätiloissa

Meillä on käytössä mukavat, lajiin tottuneet suomenhevoset, suomenpienhevoset ja pienimmille kurssilaisille shetlanninponit. Siksi kurssille voi tulla myös vanhempi-lapsiparina, pienemmille lapsille on kevyemmät jouset ja ratsuina kuuliaisia shetlanninponeja ja minishettiksiä. Erityisesti lasten kanssa edetään rauhallisesti ja kurssilaisen omien toiveiden mukaan, muutenkin jokainen kurssilainen saa edetä turvallisuusnäkökohdat huomioiden omaan tahtiinsa.

Tervetulleita ovat kaikki lajista kiinnostuneet - aiempaa ratsujousiammuntakokemusta tai ratsastuskokemusta ei tarvita. Jokainen saa ampua ratsastustasonsa mukaisessa vauhdissa, käynnistä kiitolaukkaan, ja tarvittaessa saa taluttajan. Jos sinulla on vähemmän ratsastuskokemusta, otathan huomioon että etenemisesi on verkkaisempaa kuin niillä, jotka hallitsevat ratsunsa hyvin.

Kurssi toteutetaan yhteistyössä Etelä-Suomen Ratsujousiampujat ry:n kanssa. Kurssin opettajana toimii lajin kattojärjestön SRJL:n kouluttajaksi opiskeleva, Millitallin ratsujousiammuntaryhmää kahtena vuonna vetänyt Sonja Rautaharkko. Kurssilaiset antavat kurssin jälkeen palautteen opetuksesta, jotta Sonja voi kehittää opetustaan edelleen.  

Kurssilla harjoitellaan jousen käsittelyä ja ampumista ensin maastakäsin, ja evästauon jälkeen noustaan hevosen selkään tekemään harjoituksia ja ampumaan.

Kurssin hinta 95 € (Millitallin vakiratsastajille / vakijousiampujille, joilla voimassa oleva kausikortti tai sarjalippu 85 €). Kuunteluoppilasmaksu 65 €, sisältää kurssin kuuntelun ja maasta-ampumista.

KURSSIETU RJA-alkeiskurssilaisille: kymmenen ratsujousiammuntakertaa Millitallilla syksyllä 2020  vain 300 € (30 € / treeni). Lisätreenikerrat kymmenen viikon päälle vain 27 € / kerta tai syyskausikortti 25 kertaa 26 € / tunti.

Kurssi järjestetään, kun osallistujia on 5-12. Koronatilanteesta johtuen osallistumisen kurssille voi sairastapauksessa ja korona-altistuksessa perua vielä viimehetkellä. Tällöin kurssimaksun voi vaihtaa kähteen irtotuntiin kahden kuukauden sisällä. Jos kurssilaisia on vain yksi ratsastusryhmällinen, niin lopetamme kurssin jo noin klo 17.

Sitovat ilmoittautumiset Whatsappilla (tai tekstiviestillä) p. 0400366956. Ilmoittautumisen yhteydessä kerrothan nimesi, puhelinnumerosi, pituutesi, painosi (varmistaaksemme, että jokaiselle löytyy painorajojen mukainen, sopiva ratsu), hieman ratsastuskokemuksestasi. Halutessasi voit myös kertoa minkätyyppisistä hevosista pidät eniten, jotta voimme ottaa toiveet huomioon hevosvalintoja tehdessä. Jos olet vasta-alkaja tai muuten arka hevosen selässä, mainitse myös siitä, niin varaamme sinulle taluttajan.

Kurssi maksetaan vuorokauden sisällä ilmoittautumisesta tilille Aktia Säästöpankki FI5440557820014646 / Mirkka Lehtonen. Maksamatta jättäminen ei ole peruutus, vaan jos olet varannut paikan, niin laita myös viesti jos päätätkin olla osallistumatta.ä

Kurssilaisia ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta, huolehdithan että tapaturmavakuutuksesi on kunnossa. Esim. SRL:n kautta saat hevosteluvakuutuksen ja ESRAJA:n kautta jousiammuntavakuutuksen.

Yöpymismahdollisuus uusissa majoitustiloissamme 20 € / yö koronatilanteesta johtuen rajoitetulle osallistujamäärälle, omin lakanoin ja ilta- ja aamupalatarpein. Mahdollinen majoittuminen maksetaan paikan päällä.

Lisätietoja Millitalli käytännöistä ja toiminnasta www.millitalli.fi. Lisätietoja ratsujousiammunnasta Millitallilla: https://www.facebook.com/groups/232777920718751/

Pidätämme oikeuden muutoksiin.


Viimeinen muokkaaja, Mirkka pvm To Heinä 23, 2020 6:42 pm, muokattu 2 kertaa

Mirkka
Ylläpitäjä


Takaisin alkuun Siirry alas

Ratsujousiammunnan alkeiskurssi Empty Vs: Ratsujousiammunnan alkeiskurssi

Viesti kirjoittaja Mirkka To Toukokuu 21, 2020 11:19 pm

Koronavirustilanteen ohjeet Millitallille:

1. Vältetään lähikontakteja muihin ihmisiin, pidetään vähintään kaksi metriä väliä toisiimme, mennään eri aikaan satulahuoneeseen, taukotupaan ym. pienempiin tiloihin

2. Muistutellaan kaikki toisiamme näistä turvaväleistä, jotta ne tulevat rutiiniksi kaikille

3. Laitetaan hepat ulkona kuntoon aina kun suinkin sään puolesta mahdollista

4. Pidetään hanskat käsissä joka hetki. Nyt kun on lämmin, niin hankkikaa niin ohuet hanskat, että pystytte pitää niitä ihan koko ajan käsissä!

5. Viruskontakteissa tai -epäilyissä olleiden tai flunssaan, mahatautiin tai kuumeeseen sairastuneen tulee pysyä poissa tallilta. Äkillisessä sairastapauksessa tunnin saa perua vielä viime hetkellä, ja siitä saa silti rästitunnin

6. Pidetään yhdessä huoli, että tallin alueella ei ole kuin muutama henkilö kerrallaan, ja mahdolliset muut ihmiset hajaantuvat kauemmas ympäristöön, metsään, maneesille, kodalle tms.

7. Vessassa on käsipyyhe korvattu kertakäyttöpyyhkeillä, sekä palasaippua pumppupullolla. Käsidesipullo löytyy satulahuoneesta ja taukotuvasta. Taukotuvassa lisäksi pintojen desinfiointiainetta, ja neljää eri kokoa olevia kertakäyttöhanskoja niihin tilanteisiin, kun ei voi pitää hanskoja käsissä

8. Ei kosketella mitään pintoja (ovia, valokatkaisijoita, seiniä, vessan nuppia, hanaa, pumppupullon pumppua, hevosten mitään varusteita ym.) paljain käsin ilman hanskaa, hihansuuta, kertakäyttöpyyhettä tms. välissä. Kun on oltu paljain käsin (vessassa tms.), pestään käsiä saippualla vähintään puolen minuutin ajan, ja sitten heti hanskat takaisin käteen

9. Yskitään tai aivastetaan paperinenäliinaan, ja sitten se heti roskikseen (sekajäte), tai nenäliinan puutteessa hihaan

10. Noudatetaan viranomaisten antamia ohjeita

Mirkka
Ylläpitäjä


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa