Virtuaalinen tarinatallipäivyri
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

YLLÄPITOKOTIA JA PYSYVÄÄ UUTTA KOTIA ETSIVÄT HEVOSET JA PONIT

Siirry alas

YLLÄPITOKOTIA JA PYSYVÄÄ UUTTA KOTIA ETSIVÄT HEVOSET JA PONIT Empty YLLÄPITOKOTIA JA PYSYVÄÄ UUTTA KOTIA ETSIVÄT HEVOSET JA PONIT

Viesti kirjoittaja Mirkka lähetetty Su Maalis 22, 2020 1:58 pm

Kun kasvattaa, on pakko välillä myös vähentää hevosia. Pääsääntöisesti pidämme tammat itsellämme jatkamassa omia tammalinjojamme, ja myymme orit eteenpäin, mutta joitain suvullisesti tammoillemma sopivia oreja pidämme pidempään ja käytämme omille tammoillemme. Hinta saattaa siis jollain orilla olla korkeampi sen takia, että se suvullisesti sopisi astumaan omia tammojamme, ja jollain toisella matalampi sen takia, että meillä on jo tarpeeksi sitä sukulinjaa.

Kaikki hevosemme ovat sosiaalisia ja laumoissa eläneitä. Haluamme ne kotiin, jossa niille on vähintään yksi kaveri, ja jossa ne saavat laiduntaa kesät, elää pihatosssa tai kokopäivätarhauksella.

Kaikkien suvut ja tarkemmat viralliset tiedot löytyvät hevosen nimellä Sukupostista ja Hippoksen Hepasta.

Kuvia ja videonpätkiä hepoista löytyy Millitallin Facebookista ja Instagramista. # -merkkiä edessä käyttämällä hevosen virallisella ja lempinimellä. Osalta puuttuu maitovarsakuvista nimi (kun nimeä ei vielä ollut), mutta niissä on pääsääntöisesti sitten #isän tai emän nimi / kutsumanimi.

Kaikki meidän hepat on madotettu / otettu loisnäytteet, rokotettu tetanuksella ja hevosinluenssalla, sekä suuhun katsottu / raspattu tarvittaessa säännöllisesti. Kaikki ovat tällä hetkellä kengättömiä, osalla aikuisista ollut joskus kengät.

En ota vastuuta arvioimistani säkäkorkeuksista, koska niitä on mahdotonta ennustaa varmaksi.

Jos ostamasi hevonen ei osaa jotain toivomaasi asiaa, niin voimme sen sille opettaa ennen sen lähtemistä meiltä. Koska tunnemme nämä läpikotaisin, ei ole ongelma kouluttaa niille joku juuri sinulle tärkeä juttu. Pienemmät asiat opetamme veloituksetta.

Kaikki hintamme sisältävät arvonlisäveron 24 %MYYNNISSÄ:


MILLIN CALLE

Synt. 2020. Suomenpienhevosori. Ruunikko., i. Millin Ånnenpekka, ei. Millin Nokinen, iei. Harkko

Komea erisukuinen varsa. Ryhdikäs ja liikkuu hyvin. Erittäin mukavan oloinen kohtelias ja rohkea luonne. Varattavissa, vieroitus sopimuksen mukaan n. 6-8 kk ikäisenä.

Erittäin mukavaluonteisista vanhemmista ja koko suku joka suuntaan on toimivia ratsastuskoulun opetushevosia.

Emällään on 2-vuotiaana kahdesti toinen takapolvi lukkiutunut muutamaksi kymmeneksi sekunniksi. Lähti itsestään pois ilman apua. Ei ole haitannut emän elämää, eikä työtä opetushevosena, eikä Vattu ole ontunut ikinä.

Hp. 2200 € sis. alv. Myös ylläpito mahdollinen

.

MILLIN C...?

Synt. 2020. Suomenpienhevosori. Hopeauunikko. i. Millin Älynväläys , ei. Tussari

Komea, ryhdikäs erisukuinen varsa. Liikkuu hyvin. Erittäin kaunis pää. Sisko samasta emästä voitti pienhevosten estemestaruuden 2020. Varattavissa, vieroitus sopimuksen mukaan n. 6-8 kk ikäisenä.

Erittäin mukavaluonteisista vanhemmista ja koko suku joka suuntaan on toimivia ratsastuskoulun opetushevosia.

Hp. 2500 € sis. alv. Myös ylläpito mahdollinenMILLIN WELMUPÖLY, WELMU

Suomenpienhevosori, hopearuunikko, sukat takajaloissa, tähtipiirto ja pilkku, s. 2011, sk. n. 143 cm

Welmu on sievä, ryhdikäs, korrektirakenteinen ja kaunis kuin karamelli.
Welmu on huolellisesti koulutettu, helppo ja täysin mutkaton käsitellä joka tilanteessa. Oriksi erittäin helppo ja kiltti. Herkkä ja erittäin miellyttävä ratsastaa. Toimii niin kisoissa, kuin ratsastuskoulun tunneillakin.

Suvullisesti Welmu on erittäin mielenkiintoinen. Welmun emä Vuohimäen Silmu on pärjännyt hyvin näyttelyissä, ja jättänyt hienoja jälkeläisiä. Isänsä Pölyke on legendaarinen pienhevosperiyttäjä.

Matkustaa ongelmitta, kisannut esteillä 80 cm saakka, kapasiteettia isompaankin. Koulussa he B. Osaa A:n liikkeet. Menisi varmasti kenttääkin, hyppää maastoesteitä rohkeasti.

Tämän täyssisko voitti suomenpienhevosten estemestaruuden 2020, ja Welmu kyllä treenattuna pystyisi hyvinkin samaan.

Tiettävästi terve, ei ole mitään näkyviä vaivoja. Varsana ollut kavion sisällä pieni murtuma, joka ei parannuttuaan ole koskaan vaivannut. Pärjää kengättäkin,mutta muutaman kerran (kun on stressannut jostain ja rampannut), on kaviot kuluneet niin, että on arkonut niitä tarvinnut aikaa niiden kasvatteluun. Kerran vuosia sitten ollut yksi kaviopaise.

Jättänyt kaksi hienoa orijälkeläistä ja kauniin tamman. Astuu ongelmitta vapaana ja kädestä, erittäin kohtelias tammoilleen. Erittäin ystävällinen myös varsoille, voi huoletta pitää vapaana laumassa emien ja pikkuvarsojen kanssa.

Orina sressaa yksinolosta, joten haluan tämän kotiin, jossa saa elää joko tamman, ruunan tai nuorten orien kanssa.

Hp. orina 9000 €, ruunattuna 9800 €, sis. alv. Vain myynti, ei anneta ylläpitoon.MILLI'S ZEPHYR, ZEP

Synt. 2014, musta, shetlanninponiruuna. Sk. n. 94 cm

Zep on sievä, sillä on upeat jouhet, korrekti rakenne ja se on ryhdikäs pienellä sievällä päällä ja kauniilla ilmeellä. Kolme hyvää askellajia, hieno ravi ja erittäin hyvä laukka.

Luonteeltaan Zep on äärettömän ystävällinen, nöyrä ja herkkä. Mutkaton käsitellä, ja kiinnostunut kaikesta tekemisestä ihmisen kanssa. Erittäin luotettava pientenkin taaperoiden käsitellessä.

Zep on lainassa ystäväni ratsastuskoululla Valkeakoskella, jossa sitä pääsee kokeilemaan osallistumalla tunnille, ja saa samalla kätevästi käyttöohjeet tähän poniin. Zep osaa perusasiat ratsastaessa, laukkaa liinassa aloittelija selässään, väistää ym., on hypätty rataa ja maastoesteitä.  Zep on ratsastaessa reipas, mutta ei kuuma. Liikkuu omalla moottorilla.

Zepin opetti tänä kesänä ajolle ylläpitäjän 6 v. tyttö äitinsä ohjeistamana. Rakastaa ajamista ja on hyväravinen. Ohjasajettu erittäin paljon. Loistava agilityponi, varma rusettihai. Jokusen agilitystartin jo tehnyt voitokkaasti. Lupaava muihinkin käyttöluokkiin, sekä este- ja koulukisoihin.

Hyvä lasteta ja kuljettaa, nähnyt vähän maailmaa. Pärjäsi kivasti ponien laatuarvostelussa nuorempana.

Emänsä Promisehill Empress oli nuorena tähti, jonka lupaavasti alkanut kisa- ja näyttelyura niin esteillä, koulussa kuin käyttö- ja näyttelyluokissakin katkesi loukkaantumiseen. Isä Nords Isak on erittäin hyvin hyppäävä. (enkka irtona 120 cm) ja erittäin kiltti pientenkin lasten käsiteltävissä ja ratsastettavissa oleva ori.

Tiettävästi terve, ei ole ollut mitään näkyviä vaivoja.

Hinta 2700 sis. alv. Vain myynti, ei anneta ylläpitoon.ENSISIJAISESTI YLLÄPITOKOTIA TAI VUOKRAAJAA KOTITALLILLE ETSIVÄT, MAHDOLLISESTI MYYTÄVÄT:


MILLIN AURINKOINEN, ARSKA

Suomenpienhevosori. Synt. 2018. Liinahtava, tähti. Arvioitu aikuiskorkeus reilu 140 cm.

Arska on lainassa ja nähtävissä ystävälläni Urjalassa. Arska on kauniisti liikkuva ja sievä. Erittäin upeat raviliikkeet.

Luonteeltaan Arska on herkkä, ystävällinen ja nöyrä. Arska on aika vähän käsitelty, joten rutiineja puuttuu vielä monesta asiasta ja jännittää niitä. Kiltin luonteensa ansioista oppii kyllä varmasti yhtä toimivaksi, kuin mitä sukunsa on joka suuntaan. Kuljetettu kopilla.

Tämä on isänsä, erisukuisen pienhevosjalostusori Millin Nokisen viimeinen jälkeläinen, ja toiseksi viimeinen enää orina oleva. Emänsä Millin Nelli on ehkäpä meidän paras ja nöyrin opetussuokki ikinä, joka ollut myös aina terve, kuten isänsäkin (emä saikuttanut vain kerran elämässään puikkoluun pään tapaturmaisesta murtumasta).

Tiettävästi terve, ei ole ollut mitään näkyviä vaivoja.

Hinta 4500 € sis. alv. / tarjoa! Myös ylläpito mahdollinen.MILLI'S CUPCAKE, KAKE

Shetlanninponiori, rautiaankirjava, synt. 2020, arvioitu aikuiskorkeus n. 106 cm

Kake on iso, erittäin vankka, hyväluustoinen ja ryhdikäs. Liikkuu kevyesti ja tahdikkaasti.

Kake on luonteeltaan rohkea, rauhallinen ja ystävällinen. Helppo ja mutkaton käsitellä. Enemmän juntti, kuin herkkis.

Kaken emä Promisehill Winter Flower on ennen kaviokuumeeseen sairastuimistaan tehnyt loistavan kisauran niin näyttelyissä, käyttöluokissa kuin shettisten SM-tason koulussa ja esteissä. Isä Finnister Pluto on aito Shetlannin kasvatti, jolla hieno jälkeläisnäyttö niin Shetlannissa, Englannissa, kuin Suomessakin käyttö- ja näyttelypuolella.

Hp. 2000 € sis. alv. / tarjoa! Myös ylläpito mahdollinen. Voi vielä olla melko rehevällä laitumella ja vapaalla heinällä.


ELÄKEYLLÄPITOKOTIA ETSIVÄT:


Viimeinen muokkaaja, Mirkka pvm Ti Loka 20, 2020 11:27 pm, muokattu 31 kertaa

Mirkka
Ylläpitäjä


Takaisin alkuun Siirry alas

YLLÄPITOKOTIA JA PYSYVÄÄ UUTTA KOTIA ETSIVÄT HEVOSET JA PONIT Empty Vs: YLLÄPITOKOTIA JA PYSYVÄÄ UUTTA KOTIA ETSIVÄT HEVOSET JA PONIT

Viesti kirjoittaja Mirkka lähetetty Ti Huhti 14, 2020 12:13 pm

YLLÄPITOON, EI MYYTÄVÄNÄ

Muutama nuori tamma mahdollista saada ylläpitoon toisen hevosen kaveriksi siihen saakka kun ovat noin 4-vuotiaita. Näitäkin käsiteltävä ehdottoman johdonmukaisesti ja loogisesti, mutta mitään varsinaista koulutusta eivät tarvitse, vaan voivat leikkiä vain toisten hevosten kanssa.


MILLI'S AFLAME

Shetlanninponitamma. Synt. 2018.

Tarvitsee niukan laitumen tai rajoitetun laiduntamisen ja rajoitetun heinän.

Kiltti, helppo käsitellä, tulee kaikkien kanssa toimeen. Enemmän herkkä, kuin juntti. Täysin terve ollut aina.


MILLIN AAMU-USVA

Suomenhevostamma. Synt. 2018.

Tarvitsee hieman rajoitetun heinän, eikä voi olla enää kovin rehevällä laitumella.

Kiltti, rohkea, tulee kaikkien kanssa toimeen. Enemmän juntti, kuin herkkis. Täysin terve ollut aina.


MILLIN ÖINEN TÄHTI

Suomenpienhevostamma. Synt. 2017. Kantavana.

Tarvitsee hieman rajoitetun heinän.

Kiltti, rohkea, itsevarma, tulee kaikkien kanssa toimeen. Enemmän juntti, kuin herkkis. Ollut aina terve.


Viimeinen muokkaaja, Mirkka pvm Ti Loka 20, 2020 11:22 pm, muokattu 3 kertaa

Mirkka
Ylläpitäjä


Takaisin alkuun Siirry alas

YLLÄPITOKOTIA JA PYSYVÄÄ UUTTA KOTIA ETSIVÄT HEVOSET JA PONIT Empty Millin Äidinrinssi, Prinssi

Viesti kirjoittaja Liida Vaajalahti lähetetty Pe Toukokuu 29, 2020 9:00 pm

Moikka! Onko Prinssi vielä vailla yp kotia? Jos on, missä päin asustelee tällä hetkellä?

Liida Vaajalahti
Maitovarsa
Maitovarsa


Takaisin alkuun Siirry alas

YLLÄPITOKOTIA JA PYSYVÄÄ UUTTA KOTIA ETSIVÄT HEVOSET JA PONIT Empty Vs: YLLÄPITOKOTIA JA PYSYVÄÄ UUTTA KOTIA ETSIVÄT HEVOSET JA PONIT

Viesti kirjoittaja Mirkka lähetetty Pe Toukokuu 29, 2020 9:10 pm

Meillä Vihdin Nummelassa on edelleen.

Mirkka
Ylläpitäjä


Takaisin alkuun Siirry alas

YLLÄPITOKOTIA JA PYSYVÄÄ UUTTA KOTIA ETSIVÄT HEVOSET JA PONIT Empty Vs: YLLÄPITOKOTIA JA PYSYVÄÄ UUTTA KOTIA ETSIVÄT HEVOSET JA PONIT

Viesti kirjoittaja Mirkka lähetetty Ti Loka 20, 2020 11:08 pm

YLLÄPITOPAIKAN LÖYTÄNEET:


MILLIN ÄIDINRINSSI, PRINSSI YLLÄPITOKOTI LÖYTYNYT!

Suomenhevosori, loistoliinakko, leveä läsi, s. 2016, sk n. 145 cm

Prinssi on näyttävä, vankka ja ryhdikäs pieni ori kaunilla liikkeillä ja aivan mahtavilla jouhilla. Molemmat vanhemmat myös hyppäävät hyvin, ja Prinssikin on irtohypytyksessä mennyt kivasti. Prinssin luonne on juuri sopiva sekoitus isänsä täyspäisyyttä ja emänsä herkkyyttä. Enemmän kuitenkin herkkis, ei yhtään juntti.

Isänsä Millin Usvainen on jättänyt viisi hienoa jälkeläistä. Usva, sekä emänsä Millin Onneli, ovat laadukkaita ratsusuokkeja joka lajiin.

Prinssin ratsutus on aloitettu. On myös juoksutettu, ohjasajettu irtohypytetty, kuljetettu autolla ja kopilla, käynyt näyttelyissä ja muutenkin pois kotoa jne. Ongelmaton käsitellä, kunhan käsittelijä on rauhallinen ja antaa uusiin asioihin tottumiseen tarvittavan ajan. Kohtelias ja nöyrä ihmiselle.

Tiettävästi terve, ei ole ollut mitään näkyviä vaivoja.

Ensisijaisesti etsii vuokraajaa tai ylläpitokotia, sopivan kodin löytyessä myös mahdollisesti myytävänä, hinta tällä hetkellä 8500 € sis. alv. Hintaan tulee neuvotteluvaraa sitten, kun hän on jättänyt meille toivomamme tammajälkeläiset. Voi olla vapaalla heinällä ja rehevähköllä laitumella, kunhan liikutetaan säännöllisesti.


MILLIN ÅNNENPEKKA, PEKKA YLLÄPITOKOTI LÖYTYNYT!

Suomenpienhevosori, rautias, kaksi sukkaa, leveä läsi. S. 2015, sk. n. 143 cm

Pekka on sievä kuin karamelli, erittäin korrekti rakenne, hyvä ylälinja, ryhdikäs.

Pekka on herkkä, kiltti, nöyrä ja kohtuullisen reaktiivinen. Osaa ratsastaen perusasiat, hypätty rataa ja maastoesteitä, kevyt ratsastaa ja käsitellä. Liikkuu oikein kivasti. Kuljetettu kopilla ja autolla, käynyt näyttelyissä sekä muutenkin kotoa pois. Ongelmaton käsitellä, kunhan käsittelijä on rauhallinen ja antaa uusiin asioihin tottumiseen tarvittavan ajan. Erittäin kohtelias ja nöyrä ihmiselle. Astunut vapaana ongelmitta.

Tiettävästi terve, ei ole ollut mitään näkyviä vaivoja.

Pekan emä Solera on rakenteeltaan ja luonteeltaan juuri sitä, mitä suomenhevoselta haluan. Valitettavasti Solera jätti meille vain tämän yhden ainoan jälkeläisen. Isänsä Millin Welmupöly on erittäin hienoluonteinen ja korrekti pienhevonen. Molemmat vanhemmat esitelty tässä alempana.

Ensisijaisesti etsii vuokraajaa tai ylläpitokotia, sopivan kodin löytyessä myös mahdollisesti myytävänä, hinta 9000 € sis. alv. Hintaan tulee neuvotteluvaraa sitten, kun olemme saaneet haluamamme tammajälkeläiset. Pekasta. Voi olla vapaalla heinällä ja rehevähköllä laitumella, kunhan liikutetaan säännöllisesti.


MILLIN BUUSKAINEN, PUUSKA YLLÄPITOPAIKKA LÖYTYNYT

Suomenhevosori, rautias, katkopiirto, synt. 2019, arvioitu säkäkorkeus 160 cm.

Puuska on hienoliikkeinen, korrektirakenteinen ja ryhdikäs varsa.

Luonteeltaan Puuska on herkkä, kiltti, kohteilias ja järkevä.

Puuskalla on kolme todella hienoa täysisosisarusta ja hieno puolisisarus. Sekä jo kuollut emänsä Sharlotta oli, ja isänsä Millin Usvainen on edelleen, laadukkaita ratsusuokkeja kaikkiin lajeihin.

Tiettävästi terve, ei ole ollut muuta näkyvää vaivaa, kuin yksi haava.

Hp. 8000 € sis. alv. Myös ylläpito mahdollinen. Tarvitsee vapaan heinän, lisäruokinnan ja rehevän laitumen.


MILLI'S AUTUMN LEAF, LEFA TÄLLÄ HETKELLÄ YLLÄPIDOSSA, MUTTA KOTIUTUU JOSSAIN VAIHEESSA

Shetlanninponiori, synt. 2018, punarautias, arvoitu aikuiskorkeus n. 106 cm

Lefa on iso, ryhdikäs ja vankka, sievällä pienellä päällä. Liikkuu kevyesti ja tahdikkaasti.

Luonteeltaan Lefa on rohkea, seurallinen ja ystävällinen. Kiinnostunut tekemään ihmisen kanssa.

Lefan emä Promisehill Winter Flower on ennen kaviokuumeeseen sairastumistaan tehnyt loistavan kisauran niin näyttelyissä, käyttöluokissa kuin shettisten SM-tason koulussa ja esteissä. Isä Plackertor Parisian on erittäin kiltti, mutkaton ja kuuliainen käyttöponi ajossa ja ratsuna.

Tiettävästi terve, ei ole ollut mitään näkyviä vaivoja.

Hinta 2500 € sis. alv. Myös ylläpito mahdollinen. Tarvitsee niukahkon laitumen ja hieman rajoitetun heinän, ellei liiku toisten hevosten kanssa tosi paljon.


MILLI'S BRAVEHEART, RANE, YLLÄPITOKOTI LÖYTYNYT

Shetlanninponiori, mustankirjava, synt. 2019, arvioitu aikuiskorkeus n. 106 cm

Rane on iso, vankka ja ryhdikäs. Liikkuu kevyesti ja tahdikkaasti.

Rane on luonteeltaan rohkea, rauhallinen ja ystävällinen. Helppo ja mutkaton käsitellä.

Ranen emä Promisehill Winter Flower on ennen kaviokuumeeseen sairastuimistaan tehnyt loistavan kisauran niin näyttelyissä, käyttöluokissa kuin shettisten SM-tason koulussa ja esteissä. Isä Finnister Pluto on aito Shetlannin kasvatti, jolla hieno jälkeläisnäyttö niin Shetlannissa, Englannissa, kuin Suomessakin käyttö- ja näyttelypuolella.

Rane söi pikkuvarsana hiekkaa laitumella, mutta hiekka saatiin pois ja uudestaan ei ole tullut oireita. Mahdollisesti ollut varsojen rhodokokki-infektio, joka aiheuttanut hiekansyönnin (tulee tyypillisesti juuri sen ikäiselle). Muuten tiettävästi terve, ei ole ollut mitään näkyviä vaivoja.

Hp. 2000 € sis. alv. / tarjoa! Myös ylläpito mahdollinen. Voi vielä olla melko rehevällä laitumella ja vapaalla heinällä.


SOLERA, SARRA ELÄKEKOTI LÖYTYNYT!

Suomenhevostamma, rautias, s. 1998, sk. n. 155 cm

Sarra ei sovellu enää käyttöhevoseksi, vaan ainoastaan seuralaiseksi. Sillä on nivelrikkoa etusten alanivelissä, joka on klinikalla kuvattu. Nivelrikkoon Sarra tarvitsee päivittäin MSM-valmistetta ja kavioihinsa biotiinia.

Sarra sopii seuralaiseksi kenelle tahansa, se rakastaa mm. aaseja ja varsoja, pitää orit kurissa, eikä jää enää kantavaksi.

Sarra on luonteeltaan sielukas, herkkä ja selväpäinen hevonen. Ystävällinen ja hyväkäytöksinen joka tilanteessa. Jää yksin tarhaan / laitumelle, kun kaveri lähtee liikutettavaksi.

Sarralla on yksi vastahampaaton poskihammas, jonka vuoksi se tarvitsee raspauksen kahdesti vuodessa. Laiduntaa vapaasti, kestää rehevänkin laitumen, tarvitsee laidunkauden ulkopuolella vapaan heinän ja vähän lisäruokaa talvisin, ei kesäihottumaa, pärjää kengättä,ei tarvitse vuolua usein, koska kuluttaa kaviot tasaisesti.MYYDYT


MILLIN ÄLYNVÄLÄYS, VÄLKKY MYYTY!

Ruunikko suomenpienhevosruuna, s. 2016, sk. n. 143 cm.

Vankka, ryhdikäs, näyttävä ja sievä. Pieni nätti pää.

Välkky on rohkea, peloton ja rauhallinen kaveri, ihan kuin isänsä pienenä. Välkystä on hyvää vauhtia tulossa isänsä kaltanen kultainen ja luotettavan monitoimipolle. Nyt ruunattuna on jo todella helppo ja fiksu ikäisekseen. Kun sillä on säännöt, on todella mutkaton käsitellä, koska ei ole herkkis sitten myöskään haavanhoidoissa ym. epämiellyttävämmissä jutuissa.

Kuljetettu kopilla ja autolla, täydellinen lastata ja kuljettaa. Käynyt näyttelyssä ja matkustanut muutenkin.

Välkky on keväällä ruunattu ja siitä toivuttuaan peruskoulutettu, oli äärettömän helppo ja nopea opettaa. Toimii niin alkeistunneilla, kuin kokeneemmillakin, mennyt jonossa maastossa, hypätty pientä rataa sekä maastoesteitä. Ikäänsä ja kokemukseensa nähden äärettömän nöyrä, rauhallinen, tasainen ja fiksu.

Välkky on sellainen perinteinen selväpäinen monitoimisuokki, jolle käy ihan kaikki. Sen voi varmasti kouluttaa lajiin kuin lajiin, tähän mennessä kaikki opettaminen on ollut äärettömän helppoa. On kiltti ja luotettava myös pienten lasten käsissä, eikä käytä aloittelijoiden epävarmuutta hyväkseen.

Välkky on nyt myös todistettavasti "pomminvarma", kun se osallistui Cowboy Mounted Air Shooting -alkeiskurssille, ja sen selästä ammuttiin parin metrin päässä olevia ilmapalloja. Muutaman poksahduksen jälkeen se tuskin huomasi niitä enää.

Viime talven suupielihaavan vuoksi emme ole käyttäneet Välkyllä vielä lainkaan kuolaimia. Suupieli saattaa joskus kuolaimia kestää, mutta Välkky toimii hyvin hackamorellakin. Välkyllä oli keväällä myös silmävamma, joka on parantunut hyvin, eikä ole tarvinnut nyt enää mitään hoitoa tai suojaa. On kuitenkin mahdollista, että silmä saattaa olla tulevaisuudessa herkempi tulehtumaan, ja tulee tarvitsemaan kesällä, tuulisilla keleillä tms. hupun päähänsä suojaksi. Nyt on kuitenkin pärjännyt kesän tähän saakka ilman mitään suojaa.

Tämän isä Millin Nokinen oli luotettava, rauhallinen ja sympaattinen luottoratsu, vikellyshevonen jne. Emänsä Unita oli yksi meidän luotettavimpia opetushevosia ikinä.

Välkky on esiteltävissä ystäväni tallissa Petäjävedellä.

Hinta 7500 € sis. alv. / tarjoa!


MILLIN BÖLYINEN, PÖLY MYYTY!

Suomenpienhevosori, rautias liinahtava runsailla sekakarvoilla, synt. 2019, arvioitu säkäkorkeus reilu 140 cm.

Pöly on ryhdikäs ja kevyesti liikkuva. Hyvä laukka.

Pöly on luonteeltaan samanlainen herkkis, kuin isänsä Millin Welmupöly oli pienenä, ja isästään on tullut todella mutkaton ja helppo hevonen. Emänsä Millin Nelli on ehkäpä meidän paras ja nöyrin opetussuokki ikinä, joka ollut myös aina terve, kuten isänsäkin (emä saikuttanut vain kerran elämässään puikkoluun pään tapaturmaisesta murtumasta, isä vain kerran kaviopaiseesta). Pöly on vielä kivasti kerännyt parhaat puolet itseensä niin emältään, kuin isältäänkin. Sen puoliveljet ja -siskot ovat todella mukavia ja toimivia piekkareita.

Tiettävästi terve, ei ole ollut muita näkyviä vaivoja, paitsi yksi epäpuhtauskausi jostain varsojen kohelluksesta. Ei mitään näkyvissä olevaa paikkaa, mistä olisi johtunut.

Hp. 2200 € sis. alv. / tarjoa! Voidaan antaa myös ylläpitoon, ei ehkä pysty olla hirmuisen rehevällä laitumella eikä täysin vapaalla heinällä, ellei liiku muiden hevosten kanssa tosi paljon.


MILLI'S BETELGEUSE, PETE MYYTY!

Synt. 2019. Shetlanninponiori. Arvioitu aikuiskorkeus reilu 100 cm. Punarautiaankirjava, kauniisti värittynyt.

Pete on sievä ja korrekti varsa, ryhdikäs, pienipäinen, erittäin eloisa ilme ja hyvä presence. Liikkuu kevyesti, kolme hyvää puhdasta askellajia.

Pete on luonteeltaan eloisa, sosiaalinen ja kaikesta kiinnostunut, enemmän herkkä, kuin juntti, kiltti ja nöyrä.

Emänsä Promisehill Empress oli nuorena tähti, jonka lupaavasti alkanut kisa- ja näyttelyura niin esteillä, koulussa kuin käyttö- ja näyttelyluokissakin katkesi loukkaantumiseen. Isä Finnister Pluto on aito Shetlannin kasvatti, jolla hieno jälkeläisnäyttö niin Shetlannissa, Englannissa, kuin Suomessakin käyttö- ja näyttelypuolella.

Tiettävästi terve, ei ole ollut mitään näkyviä vaivoja.

Hinta 1550 € sis. alv. / tarjoa! Voidaan antaa myös ylläpitoon, tarvitsee vielä toistaiseksi rehevähkön laitumen ja vapaan heinän.


MILLI'S ÖVERSÖT, SÖPÖ MYYTY!

Synt. 2017. Shetlanninponiori. Arvioitu aikuiskorkeus 104 cm. Kauniisti värittynyt mustankirjava.

Söpö on erittäin vankka ja ryhdikäs. Tulee olemaan näyttävä käyttöponi, ja sopiva vähän pidemmillekin ratsastajille.

Luonteeltaan kiltti ja enemmän herkkä, kuin juntti. Söpön emä Vanilla Girl af Jäboruder on meidän luotettavin ja tervein opetusshettis ikinä, tänä vuonna tulee 16 v., ja ollut meillä varsasta saakka. Pärjännyt laatuarvostelussa 4-vuotiaana, oli ikäluokkansa parhaat askellajit, ja hypännyt mm. shettisten SM-kisat sijoittuen toisessa osakisassa, paljon käyttöluokkasijoituksia myös. Isä Finnister Pluto on aito Shetlannin kasvatti, jolla hieno jälkeläisnäyttö niin Shetlannissa, Englannissa, kuin Suomessakin käyttö- ja näyttelypuolella.  

Söpön kanssa on tehty vähän maastakäsinharjoituksia, mutta enimmäkseen saanut vain kasvaa laumassa leikkien. Söpö on nähnyt vähän maailmaa, ongelmaton lastata ja kuljettaa niin kopilla, kuin autollakin.

Tiettävästi terve, ei ole ollut mitään näkyviä vaivoja.

Hp. 1900 sis. alv. / tarjoa!

Mirkka
Ylläpitäjä


Takaisin alkuun Siirry alas

YLLÄPITOKOTIA JA PYSYVÄÄ UUTTA KOTIA ETSIVÄT HEVOSET JA PONIT Empty Vs: YLLÄPITOKOTIA JA PYSYVÄÄ UUTTA KOTIA ETSIVÄT HEVOSET JA PONIT

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa