Virtuaalinen tarinatallipäivyri
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

YLLÄPITOKOTIA JA PYSYVÄÄ UUTTA KOTIA ETSIVÄT HEVOSET JA PONIT

Siirry alas

YLLÄPITOKOTIA JA PYSYVÄÄ UUTTA KOTIA ETSIVÄT HEVOSET JA PONIT Empty YLLÄPITOKOTIA JA PYSYVÄÄ UUTTA KOTIA ETSIVÄT HEVOSET JA PONIT

Viesti kirjoittaja Mirkka Su Maalis 22, 2020 1:58 pm

Kun kasvattaa, on pakko välillä myös vähentää hevosia. Pääsääntöisesti pidämme tammat itsellämme jatkamassa omia tammalinjojamme, ja myymme orit eteenpäin, mutta joitain suvullisesti tammoillemma sopivia oreja pidämme pidempään ja käytämme omille tammoillemme. Hinta saattaa siis jollain orilla olla korkeampi sen takia, että se suvullisesti sopisi astumaan omia tammojamme, ja jollain toisella matalampi sen takia, että meillä on jo tarpeeksi sitä sukulinjaa.

Kaikki hevosemme ovat sosiaalisia ja laumoissa eläneitä. Haluamme ne kotiin, jossa niille on vähintään yksi kaveri, ja jossa ne saavat laiduntaa kesät, elää pihatosssa tai kokopäivätarhauksella. Suurin osa näistä elää kotona Vihdin Nummelassa. Joku myytävä voi olla ylläpidossa jossain muuallakin päin Suomea.

Kaikkien suvut ja tarkemmat viralliset tiedot löytyvät hevosen nimellä Sukupostista ja Hippoksen Hepasta.

Kuvia ja videonpätkiä hepoista löytyy Millitallin Facebookista ja Instagramista. # -merkkiä edessä käyttämällä hevosen virallisella ja lempinimellä. Osalta puuttuu maitovarsakuvista nimi (kun nimeä ei vielä ollut), mutta niissä on pääsääntöisesti sitten #isän tai emän nimi / kutsumanimi.

Kaikki meidän hepat on madotettu / otettu loisnäytteet, rokotettu tetanuksella ja hevosinluenssalla, sekä suuhun katsottu / raspattu tarvittaessa ja säännöllisesti. Kaikki ovat tällä hetkellä kengättömiä, osalla aikuisista ollut joskus kengät.

En ota vastuuta arvioimistani säkäkorkeuksista, koska niitä on mahdotonta ennustaa varmaksi.

Jos ostamasi hevonen ei osaa jotain toivomaasi asiaa, niin voimme sen sille opettaa ennen sen lähtemistä meiltä. Koska tunnemme nämä läpikotaisin, ei ole ongelma kouluttaa niille joku juuri sinulle tärkeä juttu. Pienemmät asiat opetamme veloituksetta.

Kaikki hintamme sisältävät arvonlisäveron 24 %MYYNNISSÄ:


MILLIN AURINKOINEN, ARSKA

Suomenpienhevosori. Synt. 2018. Rautias, tähti. Arvioitu aikuiskorkeus reilu 140 cm.

Arska on kauniisti liikkuva ja sievä. Erittäin hienot raviliikkeet.

Luonteeltaan Arska on herkkä, ystävällinen ja nöyrä. Hyvin ihmisrakas ja seurallinen. Ei hirveän paljon tehty vielä, mutta todella kiltin luonteensa ansioista oppii kyllä varmasti yhtä toimivaksi, kuin mitä sukunsa on joka suuntaan. Kuljetettu kopilla, lastautuu ja matkustaa hyvin. Menee ratsastajan kanssa tällä hetkellä kaikki askellajit ongelmitta. Ei ole vielä paljon vaadittu, mutta on äärettömän kiltti, helppo ja nöyrä ratsastaa. Hyvä laukka ja käynti myös ratsastajan kanssa.

Tämä on isänsä, erisukuisen pienhevosjalostusori Millin Nokisen viimeinen jälkeläinen, viimeinen orina oleva jälkeläinen. Emänsä Millin Nelli on ehkäpä meidän paras ja nöyrin opetussuokki ikinä, joka ollut myös aina terve, kuten isänsäkin oli (emä saikuttanut vain kerran elämässään puikkoluun pään tapaturmaisesta murtumasta). Olen itse astuttanut tällä kaksi tammaa, erittäin kohtelias tammoille ja voi elää niiden kanssa samalla laitumella / pihatossa.

Tiettävästi terve, ei ole ollut mitään näkyviä vaivoja. Tarvitsee hieman rajoitetun heinän.

Hinta 9500 € sis. alv. / tarjous! Myös ylläpito mahdollinen. Mahdollista myydä myös niin että me hoidamme ruunauksen ja sen kulut, silloin hintaan lisää 1500 €


*MILLIN DYNAMIITTI*

Suomenpienhevosori, punarautias, synt. 6.7.2021

i. Millin Usvainen, jonka hienoja jälkeläisiä meillä nähtävillä muitakin. Ei. Pölyke, emä on pienhevosten este- ja junioriestemestari 2020 Millin Yösydännä. Erittäin hienosti liikkuva korrekti ja ryhdikäs, todella kaunis varsa. Luonteeltaan enemmän herkkä, kuin juntti. Joko jalostusoriksi, tai paremmaksi ruunaksi. Ensisijaisesti myynti.

Hinta 4500 € / tarjous

KAKSI KEVÄÄLLÄ 2022 SYNTYNYTTÄ ORIVARSAA VARATTAVISSA

Isä Millin Aurinkoinen, emät Millin Ånnenlantti ja Millin Aamu-Usva. Raamikkaita, ryhdikkäitä, rohkeita ja komeita poikia!

Hinta vieroitusiässä 3500 €ENSISIJAISESTI YLLÄPITOKOTIA TAI VUOKRAAJAA KOTITALLILLE ETSIVÄT, MAHDOLLISESTI MYYTÄVÄT:


MILLI'S DRUWEZ

Shetlanninponiori, synt. 2021, i Finnister Pluto, e. Promisehill Winter Flower. Ensisijaisesti ylläpitoon, mahdollisesti myyntiin, hp 3500 €.


MILLIN BUUSKAINEN, PUUSKA

Suomenhevosori, rautias, katkopiirto, synt. 2019, arvioitu säkäkorkeus 160 cm.

Puuska on hienoliikkeinen, korrektirakenteinen ja ryhdikäs varsa.

Luonteeltaan Puuska on herkkä, kiltti, kohteilias ja järkevä.

Puuskalla on kolme todella hienoa täysisosisarusta ja hieno puolisisarus. Sekä jo kuollut emänsä Sharlotta oli, ja isänsä Millin Usvainen on edelleen, laadukkaita ratsusuokkeja kaikkiin lajeihin.

Tiettävästi terve, ei ole ollut näkyviä vaivoja.

Ensisijaisesti ylläpitoon, minulla astutussuunnitelmia tälle. Hp. 12 000 € sis. alv. Tarvitsee vapaan heinän, lisäruokinnan ja rehevän laitumen.


MILLI'S AUTUMN LEAF, LEFA

Shetlanninponiori, synt. 2018. Punarautias. Sk. 101 cm, hyväksytty jalostukseen II palkinnolla.

Lefa on rohkea ja sosiaalinen poni. Ryhdikäs, vankka, liikkuu hyvin.

Kaken emä Promisehill Winter Flower on ennen kaviokuumeeseen sairastuimistaan tehnyt loistavan kisauran niin näyttelyissä, käyttöluokissa kuin shettisten SM-tason koulussa ja esteissä. Isä Blackertor Parisian on hyväluonteinen ja toimiva ratsu- ja ajoponi.

Ensisijaisesti ylläpitoon mahdollisten astutussuunnitelmien takia, tulee jossain vaiheessa myöhemmin myyntiin. Hp. 4500 €.


MILLI'S BRAVEHEART, RANE b]MAHDOLLISESTI VAPAUTUMASSA KOHTA UUTEEN YLLÄPITOKOTIIN![/b]

Shetlanninponiori, mustankirjava, synt. 2019, arvioitu aikuiskorkeus n. 106 cm

Rane on iso, vankka ja ryhdikäs. Liikkuu kevyesti ja tahdikkaasti.

Rane on luonteeltaan rohkea, rauhallinen ja ystävällinen. Helppo ja mutkaton käsitellä.

Ranen emä Promisehill Winter Flower on ennen kaviokuumeeseen sairastuimistaan tehnyt loistavan kisauran niin näyttelyissä, käyttöluokissa kuin shettisten SM-tason koulussa ja esteissä. Isä Plackertor Parisian on erittäin kiltti, mutkaton ja kuuliainen käyttöponi ajossa ja ratsuna.

Tiettävästi terve, ei ole ollut mitään näkyviä vaivoja.

Hinta 3500 € sis. alv. Myös ylläpito mahdollinen. Tarvitsee niukahkon laitumen ja hieman rajoitetun heinän, ellei liiku toisten hevosten kanssa tosi paljon.YLLÄPITOON, EI MYYTÄVÄNÄ


MILLIN DUURISOINTU, DUURI

Suomenhevostamma synt. 2021. Kiltti, nöyrä ja herkkä varsa, tarvitsee vapaan heinän ja lisäruokinnan.


MILLIN DANELLA, NELLA

Suomenpienhevostamma, synt. 2021. Kiltti ja herkkä. Tarvitsee hieman rajoitetun heinän.


MILLIN AAMU-USVA, AAMU

Suomenhevostamma. Synt. 2018.

Astutettu kesällä 2023 ja voisi olla ylläpidossa vaikka toisen varsallisen tamman kaverina.

Tarvitsee hieman rajoitetun heinän, eikä voi olla enää tosi rehevällä laitumella.

Kiltti, rohkea, tulee kaikkien kanssa toimeen. Enemmän juntti, kuin herkkis. Täysin terve ollut aina.VIEROITUKSEN JÄLKEEN MYÖS KESÄLLÄ 2022 SYNTYNEITÄ VARSOJA YLLÄPITOON:


KAKSI KEVÄÄLLÄ 2022 SYNTYNYTTÄ ORIVARSAA

Isä Millin Aurinkoinen, emät Millin Ånnenlantti ja Millin Aamu-Usva. Raamikkaita, ryhdikkäitä, rohkeita ja komeita poikia!ELÄKEYLLÄPITOKOTIA ETSIVÄT:


Viimeinen muokkaaja, Mirkka pvm Ke Syys 07, 2022 10:51 pm, muokattu 68 kertaa

Mirkka
Ylläpitäjä


Takaisin alkuun Siirry alas

YLLÄPITOKOTIA JA PYSYVÄÄ UUTTA KOTIA ETSIVÄT HEVOSET JA PONIT Empty Vs: YLLÄPITOKOTIA JA PYSYVÄÄ UUTTA KOTIA ETSIVÄT HEVOSET JA PONIT

Viesti kirjoittaja Mirkka Ti Loka 20, 2020 11:08 pm

YLLÄPITOPAIKAN LÖYTÄNEET:

MILLIN CUURAINEN, CUURA YLLÄPITOKOTI LÖYTYNYT

Synt. 2020. Suomenpienhevosori. Hopearuunikko. i. Millin Älynväläys , ei. Tussari

Komea, ryhdikäs erisukuinen varsa. Liikkuu hyvin. Erittäin kaunis pää. Sisko samasta emästä voitti pienhevosten estemestaruuden 2020.

Luonteeltaan herkkä ja kiltti pienellä ponimaisella pilkkeellä silmäkulmassa.

Erittäin mukavaluonteisista vanhemmista ja koko suku joka suuntaan on toimivia ratsastuskoulun opetushevosia.

Hp. 4500 € sis. alv. / tarjoa rohkeasti! Myös ylläpito mahdollinen. Sen verran hieno varsa, että toiveena olisi, että tätä pidettäisiin orina ainakin muutaman jälkeläisen verran.


MILLIN CARAMELLI Ylläpitokoti löytynyt.

Suomenpienhevostamma. Synt. 2020

Ihmisrakas ja eloisa varsa.

Menee vielä toistaiseksi vapaalla heinällä ja rehevällä laitumella, mutta tilanne muuttuu, kun kiivain kasvun vaihe ohi.


MILLI'S CHARLOTTE, LOTTE Ylläpitokoti löytynyt.

Shetlanninponitamma synt. 2020

Rohkea ja reipas varsa.

Menee vielä toistaiseksi vapaalla heinällä ja rehevällä laitumella, mutta tilanne muuttuu kun kiivain kasvun vaihe ohi.


MILLIN ÄIDINRINSSI, PRINSSI YLLÄPITOKOTI LÖYTYNYT!

Suomenhevosori, loistoliinakko, leveä läsi, s. 2016, sk n. 145 cm

Prinssi on näyttävä, vankka ja ryhdikäs pieni ori kaunilla liikkeillä ja aivan mahtavilla jouhilla. Molemmat vanhemmat myös hyppäävät hyvin, ja Prinssikin on irtohypytyksessä mennyt kivasti. Prinssin luonne on juuri sopiva sekoitus isänsä täyspäisyyttä ja emänsä herkkyyttä. Enemmän kuitenkin herkkis, ei yhtään juntti.

Isänsä Millin Usvainen on jättänyt viisi hienoa jälkeläistä. Usva, sekä emänsä Millin Onneli, ovat laadukkaita ratsusuokkeja joka lajiin.

Prinssin ratsutus on aloitettu. On myös juoksutettu, ohjasajettu, irtohypytetty, kuljetettu autolla ja kopilla, käynyt näyttelyissä ja muutenkin pois kotoa jne. Ongelmaton käsitellä, kunhan käsittelijä on rauhallinen ja antaa uusiin asioihin tottumiseen tarvittavan ajan. Kohtelias ja nöyrä ihmiselle.

Tiettävästi terve, ei ole ollut mitään näkyviä vaivoja.

On ikäisekseen kokematon. Herkän ja reaktiivisen luonteensa vuoksi tarvitsee rauhallisen ihmisen, joka tietää mitä on tekemässä, sekä paljon toistoja kaikkiin uusiin asioihin. On erittäin kiltti, yhteistyöhaluinen ja nöyrä, että kun tälle malttaa antaa aikaa ja tekee perustat huolellisesti hevosen rentouden ihan kaikissa asioissa säilyttäen sekä malttaa tehdä riittävästi toistoja ennen uusiin asioihin etenemistä, saa varmasti todella mukavan hevosen.

Ensisijaisesti etsii vuokraajaa tai ylläpitokotia, sopivan kodin löytyessä myös mahdollisesti myytävänä, hinta tällä hetkellä 11 000 € sis. alv. Hintaan tulee neuvotteluvaraa sitten, kun hän on jättänyt meille toivomamme tammajälkeläiset. Voi olla vapaalla heinällä ja rehevähköllä laitumella, kunhan liikutetaan säännöllisesti. Ruunaus mahdollinen sitten kun olen saanut astutettua tällä haluamani tammat


MILLI'S AFLAME, FLAME Ylläpitokoti löytynyt

Shetlanninponitamma. Synt. 2018.

Tarvitsee niukan laitumen tai rajoitetun laiduntamisen ja rajoitetun heinän.

Kiltti, helppo käsitellä, tulee kaikkien kanssa toimeen. Enemmän herkkä, kuin juntti. Täysin terve ollut aina.


MILLI'S CUPCAKE, KAKE Ylläpitokoti löytynyt.

Shetlanninponiori, rautiaankirjava, synt. 2020, arvioitu aikuiskorkeus n. 106 cm

Kake on iso, erittäin vankka, hyväluustoinen ja ryhdikäs. Liikkuu kevyesti ja tahdikkaasti.

Kake on luonteeltaan rohkea, rauhallinen ja ystävällinen. Helppo ja mutkaton käsitellä. Enemmän juntti, kuin herkkis.

Kaken emä Promisehill Winter Flower on ennen kaviokuumeeseen sairastuimistaan tehnyt loistavan kisauran niin näyttelyissä, käyttöluokissa kuin shettisten SM-tason koulussa ja esteissä. Isä Finnister Pluto on aito Shetlannin kasvatti, jolla hieno jälkeläisnäyttö niin Shetlannissa, Englannissa, kuin Suomessakin käyttö- ja näyttelypuolella.

Ensisijaisesti ylläpitoon, mahdollisesti tulee myöhemmin myyntiin. Hp. 3000 €. Voi olla niukalla laitumella ja rajoitetulla heinällä.


MILLIN ÅNNENPEKKA, PEKKA YLLÄPITOKOTI LÖYTYNYT!

Suomenpienhevosori, rautias, kaksi sukkaa, leveä läsi. S. 2015, sk. n. 143 cm

Pekka on sievä kuin karamelli, erittäin korrekti rakenne, hyvä ylälinja, ryhdikäs.

Pekka on herkkä, kiltti, nöyrä ja kohtuullisen reaktiivinen. Osaa ratsastaen perusasiat, hypätty rataa ja maastoesteitä, kevyt ratsastaa ja käsitellä. Liikkuu oikein kivasti. Kuljetettu kopilla ja autolla, käynyt näyttelyissä sekä muutenkin kotoa pois. Ongelmaton käsitellä, kunhan käsittelijä on rauhallinen ja antaa uusiin asioihin tottumiseen tarvittavan ajan. Erittäin kohtelias ja nöyrä ihmiselle. Astunut vapaana ongelmitta.

Tiettävästi terve, ei ole ollut mitään näkyviä vaivoja.

Pekan emä Solera on rakenteeltaan ja luonteeltaan juuri sitä, mitä suomenhevoselta haluan. Valitettavasti Solera jätti meille vain tämän yhden ainoan jälkeläisen. Isänsä Millin Welmupöly on erittäin hienoluonteinen ja korrekti pienhevonen. Molemmat vanhemmat esitelty tässä alempana.

Ensisijaisesti etsii vuokraajaa tai ylläpitokotia, sopivan kodin löytyessä myös mahdollisesti myytävänä, hinta 14 000 € sis. alv. Hintaan tulee neuvotteluvaraa sitten, kun olemme saaneet haluamamme tammajälkeläiset. Pekasta. Voi olla vapaalla heinällä ja rehevähköllä laitumella, kunhan liikutetaan säännöllisesti.


SOLERA, SARRA ELÄKEKOTI LÖYTYNYT!

Suomenhevostamma, rautias, s. 1998, sk. n. 155 cm

Sarra ei sovellu enää käyttöhevoseksi, vaan ainoastaan seuralaiseksi. Sillä on nivelrikkoa etusten alanivelissä, joka on klinikalla kuvattu. Nivelrikkoon Sarra tarvitsee päivittäin MSM-valmistetta ja kavioihinsa biotiinia.

Sarra sopii seuralaiseksi kenelle tahansa, se rakastaa mm. aaseja ja varsoja, pitää orit kurissa, eikä jää enää kantavaksi.

Sarra on luonteeltaan sielukas, herkkä ja selväpäinen hevonen. Ystävällinen ja hyväkäytöksinen joka tilanteessa. Jää yksin tarhaan / laitumelle, kun kaveri lähtee liikutettavaksi.

Sarralla on yksi vastahampaaton poskihammas, jonka vuoksi se tarvitsee raspauksen kahdesti vuodessa. Laiduntaa vapaasti, kestää rehevänkin laitumen, tarvitsee laidunkauden ulkopuolella vapaan heinän ja vähän lisäruokaa talvisin, ei kesäihottumaa, pärjää kengättä,ei tarvitse vuolua usein, koska kuluttaa kaviot tasaisesti.


FANTAS BLUE BOUNTY, PAAVO Eläkekoti löytynyt.

1999 syntynyt shetlanninponiruuna.

Täydellinen lastenponi, erittäin osaava, kokenut, kiltti ja nöyrä. Lievä kesäihottuma, pysyy kurissa pikiöljy-vauvaöljyseoksella, ei tarvitse loimittaa ja pystyy laiduntaa 247.

Vain superhyvään loppuelämän eläkekotiin.MYYDYT

MILLI'S CEDRIC, CEDRIC

9.10 2020 syntynyt aasiorivarsa, tummarautiaankirjava. Arvioitu aikuissäkäkorkeus n. 110 cm.

Pakko kertoa tässä koko pitkä tarina, kun se on niin uskomaton... Cedrikin emää Åsaa astutettiin kaksi kesää orilla Eemeli, mutta kiimat pyörivät aina vaan säännöllisesti kolmen viikon välein läpi kesän, emmekä nähneet yhtäkään astumista. Pelkkiä "munattomia" hyppyjä selkään. Vein orin kotiin syyskuun alussa 2019. Vielä samoihin aikoihin Åsa oli kiimassa, ja laitoinkin orin omistajalle viestiä, että ei toivoa, tää on taas kiimassa. Olin saman syksynä katsellut Åsalle uuden orin seuraavaa kesää varten, sellaisen jolla oli jo jälkeläisiä. Keväällä aloin suunnitella Åsan vientiä toiselle orille, mutta haluisin vielä ultrauttaa sen ensin, että katsotaan että sillä on kaikki kunnossa. Åsan mahakin oli alkanut mystisesti pyöristyä... Siellähän oli kuin olikin sitten varsa. Ori ja tamma olivat olleet yhdessä keväästä 2019 syyskuun alkuun 2019. Valvoin Åsaa ympäri vuorokauden kaksi kuukautta ja laskin leikkiä, että kun menen jalkaleikkaukseen 9.10.2020, niin sitten se alkaa varsoa. Niinhän se sitten teki, reippaasti yli vuoden kantoajan jälkeen.

Cedrik on aasiksi herkkä ja kiltti. Hyvin ihmisrakas ja tulee erittäin hyvin toimeen myös hevosten ja ponien kanssa. Cedrikin emänisä ja emälinja ovat olleet ratsastuskoulun käyttöaaseja moneen lajiin ja tapahtumiin. Isäkin on mukavaluonteinen aasipoika.

Hp. 2000 € sis. alv.  / tarjoa! Ylläpito myös mahdollinen.


MILLI'S ZEPHYR, ZEP MYYTY

Synt. 2014, musta, shetlanninponiruuna. Sk. n. 94 cm

Zep on sievä, sillä on upeat jouhet, korrekti rakenne ja se on ryhdikäs pienellä sievällä päällä ja kauniilla ilmeellä. Kolme hyvää askellajia, hieno ravi ja erittäin hyvä laukka.

Luonteeltaan Zep on äärettömän ystävällinen, rehellinen, nöyrä ja herkkä. Mutkaton käsitellä, ja kiinnostunut kaikesta tekemisestä ihmisen kanssa. Erittäin luotettava pientenkin taaperoiden käsitellessä.

Zep on lainassa ystäväni ratsastuskoululla Valkeakoskella, jossa sitä pääsee kokeilemaan osallistumalla tunnille, ja saa samalla kätevästi käyttöohjeet tähän poniin. Zep osaa perusasiat ratsastaessa, laukkaa liinassa aloittelija selässään, väistää ym., on hypätty rataa ja maastoesteitä.  Zep on ratsastaessa reipas, mutta ei kuuma. Liikkuu omalla moottorilla.

Zepin opetti kesällä 2020 ajolle ylläpitäjän 6 v. tyttö äitinsä ohjeistamana. Rakastaa ajamista ja on hyväravinen. Toimisi varmasti valjakkoajossa ja raveissa. Ohjasajettu erittäin paljon. Loistava agilityponi, varma rusettihai. Jokusen agilitystartin jo tehnyt voitokkaasti. Lupaava muihinkin käyttöluokkiin, sekä este- ja koulukisoihin.

Hyvä lasteta ja kuljettaa, nähnyt vähän maailmaa. Pärjäsi kivasti ponien laatuarvostelussa nuorempana.

Emänsä Promisehill Empress oli nuorena tähti, jonka lupaavasti alkanut kisa- ja näyttelyura niin esteillä, koulussa kuin käyttö- ja näyttelyluokissakin katkesi loukkaantumiseen. Isä Nords Isak on erittäin hyvin hyppäävä. (enkka irtona 120 cm) ja erittäin kiltti pientenkin lasten käsiteltävissä ja ratsastettavissa oleva ori.

Tiettävästi terve, ei ole ollut mitään näkyviä vaivoja.

Hinta 3000 sis. alv. Vain myynti, ei anneta ylläpitoon.


MILLIN CALLE MYYTY!

Synt. 2020. Suomenpienhevosori. Ruunikko., i. Millin Ånnenpekka, ei. Millin Nokinen, iei. Harkko

Komea erisukuinen varsa. Ryhdikäs ja liikkuu hyvin.

Erittäin miellyttävä kohtelias ja rohkea luonne, palveluhaluinen ja sopivan herkkä. Tulee varmasti todella kiva käyttöhevonen mihin tahansa lajiin.

Erittäin mukavaluonteisista vanhemmista ja koko suku joka suuntaan on toimivia ratsastuskoulun opetushevosia. Emä on yksi ratsastuskoulumme suosituimpia opetushevosia, koska on tosi kiltti käsitellä ja hoitaa, tasaisen varma ratsu niin maastossa, esteillä kuin koulussakin, sopii myös aloittelijoille ja aroille ratsastajille, sekä toimii loistavasti tosi pienilläkin ratsastajilla. Isä on orina herkkä, helppo ja kiltti.

Emällään on 2-vuotiaana kahdesti toinen takapolvi lukkiutunut muutamaksi kymmeneksi sekunniksi. Lähti itsestään pois ilman apua. Ei ole haitannut emän elämää, eikä työtä opetushevosena, eikä Vattu ole ontunut ikinä, tai muutenkaan saikutellut. Myös isä on ollut terve yhtä loukkaantumista lukuun ottamatta.

Tämän täyssisaruksia meille vielä suunnitteilla, joten raaskin myydä Callen ruunattavaksikin, tulee varmasti todella helppo kaikki käy -hevonen tästä.

Hp. 2500 € sis. alv.


MILLIN ÄLYNVÄLÄYS, VÄLKKY MYYTY!

Ruunikko suomenpienhevosruuna, s. 2016, sk. n. 143 cm.

Vankka, ryhdikäs, näyttävä ja sievä. Pieni nätti pää.

Välkky on rohkea, peloton ja rauhallinen kaveri, ihan kuin isänsä pienenä. Välkystä on hyvää vauhtia tulossa isänsä kaltanen kultainen ja luotettavan monitoimipolle. Nyt ruunattuna on jo todella helppo ja fiksu ikäisekseen. Kun sillä on säännöt, on todella mutkaton käsitellä, koska ei ole herkkis sitten myöskään haavanhoidoissa ym. epämiellyttävämmissä jutuissa.

Kuljetettu kopilla ja autolla, täydellinen lastata ja kuljettaa. Käynyt näyttelyssä ja matkustanut muutenkin.

Välkky on keväällä ruunattu ja siitä toivuttuaan peruskoulutettu, oli äärettömän helppo ja nopea opettaa. Toimii niin alkeistunneilla, kuin kokeneemmillakin, mennyt jonossa maastossa, hypätty pientä rataa sekä maastoesteitä. Ikäänsä ja kokemukseensa nähden äärettömän nöyrä, rauhallinen, tasainen ja fiksu.

Välkky on sellainen perinteinen selväpäinen monitoimisuokki, jolle käy ihan kaikki. Sen voi varmasti kouluttaa lajiin kuin lajiin, tähän mennessä kaikki opettaminen on ollut äärettömän helppoa. On kiltti ja luotettava myös pienten lasten käsissä, eikä käytä aloittelijoiden epävarmuutta hyväkseen.

Välkky on nyt myös todistettavasti "pomminvarma", kun se osallistui Cowboy Mounted Air Shooting -alkeiskurssille, ja sen selästä ammuttiin parin metrin päässä olevia ilmapalloja. Muutaman poksahduksen jälkeen se tuskin huomasi niitä enää.

Viime talven suupielihaavan vuoksi emme ole käyttäneet Välkyllä vielä lainkaan kuolaimia. Suupieli saattaa joskus kuolaimia kestää, mutta Välkky toimii hyvin hackamorellakin. Välkyllä oli keväällä myös silmävamma, joka on parantunut hyvin, eikä ole tarvinnut nyt enää mitään hoitoa tai suojaa. On kuitenkin mahdollista, että silmä saattaa olla tulevaisuudessa herkempi tulehtumaan, ja tulee tarvitsemaan kesällä, tuulisilla keleillä tms. hupun päähänsä suojaksi. Nyt on kuitenkin pärjännyt kesän tähän saakka ilman mitään suojaa.

Tämän isä Millin Nokinen oli luotettava, rauhallinen ja sympaattinen luottoratsu, vikellyshevonen jne. Emänsä Unita oli yksi meidän luotettavimpia opetushevosia ikinä.

Välkky on esiteltävissä ystäväni tallissa Petäjävedellä.

Hinta 7500 € sis. alv. / tarjoa!


MILLIN BÖLYINEN, PÖLY MYYTY!

Suomenpienhevosori, rautias liinahtava runsailla sekakarvoilla, synt. 2019, arvioitu säkäkorkeus reilu 140 cm.

Pöly on ryhdikäs ja kevyesti liikkuva. Hyvä laukka.

Pöly on luonteeltaan samanlainen herkkis, kuin isänsä Millin Welmupöly oli pienenä, ja isästään on tullut todella mutkaton ja helppo hevonen. Emänsä Millin Nelli on ehkäpä meidän paras ja nöyrin opetussuokki ikinä, joka ollut myös aina terve, kuten isänsäkin (emä saikuttanut vain kerran elämässään puikkoluun pään tapaturmaisesta murtumasta, isä vain kerran kaviopaiseesta). Pöly on vielä kivasti kerännyt parhaat puolet itseensä niin emältään, kuin isältäänkin. Sen puoliveljet ja -siskot ovat todella mukavia ja toimivia piekkareita.

Tiettävästi terve, ei ole ollut muita näkyviä vaivoja, paitsi yksi epäpuhtauskausi jostain varsojen kohelluksesta. Ei mitään näkyvissä olevaa paikkaa, mistä olisi johtunut.

Hp. 2200 € sis. alv. / tarjoa! Voidaan antaa myös ylläpitoon, ei ehkä pysty olla hirmuisen rehevällä laitumella eikä täysin vapaalla heinällä, ellei liiku muiden hevosten kanssa tosi paljon.


MILLI'S BETELGEUSE, PETE MYYTY!

Synt. 2019. Shetlanninponiori. Arvioitu aikuiskorkeus reilu 100 cm. Punarautiaankirjava, kauniisti värittynyt.

Pete on sievä ja korrekti varsa, ryhdikäs, pienipäinen, erittäin eloisa ilme ja hyvä presence. Liikkuu kevyesti, kolme hyvää puhdasta askellajia.

Pete on luonteeltaan eloisa, sosiaalinen ja kaikesta kiinnostunut, enemmän herkkä, kuin juntti, kiltti ja nöyrä.

Emänsä Promisehill Empress oli nuorena tähti, jonka lupaavasti alkanut kisa- ja näyttelyura niin esteillä, koulussa kuin käyttö- ja näyttelyluokissakin katkesi loukkaantumiseen. Isä Finnister Pluto on aito Shetlannin kasvatti, jolla hieno jälkeläisnäyttö niin Shetlannissa, Englannissa, kuin Suomessakin käyttö- ja näyttelypuolella.

Tiettävästi terve, ei ole ollut mitään näkyviä vaivoja.

Hinta 1550 € sis. alv. / tarjoa! Voidaan antaa myös ylläpitoon, tarvitsee vielä toistaiseksi rehevähkön laitumen ja vapaan heinän.


MILLIN WELMUPÖLY, WELMU MYYTY!

Suomenpienhevosori, hopearuunikko, sukat takajaloissa, tähtipiirto ja pilkku, s. 2011, sk. n. 143 cm

Welmu on sievä, ryhdikäs, korrektirakenteinen ja kaunis kuin karamelli.
Welmu on huolellisesti koulutettu, helppo ja täysin mutkaton käsitellä joka tilanteessa. Oriksi erittäin helppo ja kiltti. Herkkä ja erittäin miellyttävä ratsastaa. Toimii niin kisoissa, kuin ratsastuskoulun tunneillakin.

Suvullisesti Welmu on erittäin mielenkiintoinen. Welmun emä Vuohimäen Silmu on pärjännyt hyvin näyttelyissä, ja jättänyt hienoja jälkeläisiä. Isänsä Pölyke on legendaarinen pienhevosperiyttäjä.

Matkustaa ongelmitta, kisannut esteillä 80 cm saakka, kapasiteettia isompaankin. Koulussa he B. Osaa A:n liikkeet. Menisi varmasti kenttääkin, hyppää maastoesteitä rohkeasti.

Tämän täyssisko voitti suomenpienhevosten estemestaruuden 2020, ja Welmu kyllä treenattuna pystyisi hyvinkin samaan.

Tiettävästi terve, ei ole mitään näkyviä vaivoja. Varsana ollut kavion sisällä pieni murtuma, joka ei parannuttuaan ole koskaan vaivannut. Pärjää kengättäkin,mutta muutaman kerran (kun on stressannut jostain ja rampannut), on kaviot kuluneet niin, että on arkonut niitä tarvinnut aikaa niiden kasvatteluun. Kerran vuosia sitten ollut yksi kaviopaise.

Jättänyt kaksi hienoa orijälkeläistä ja kauniin tamman. Astuu ongelmitta vapaana ja kädestä, erittäin kohtelias tammoilleen. Erittäin ystävällinen myös varsoille, voi huoletta pitää vapaana laumassa emien ja pikkuvarsojen kanssa.

Orina sressaa yksinolosta, joten haluan tämän kotiin, jossa saa elää joko tamman, ruunan tai nuorten orien kanssa.

Hp. orina 9000 €, ruunattuna 9800 €, sis. alv. Vain myynti, ei anneta ylläpitoon.


MILLI'S ÖVERSÖT, SÖPÖ MYYTY!

Synt. 2017. Shetlanninponiori. Arvioitu aikuiskorkeus 104 cm. Kauniisti värittynyt mustankirjava.

Söpö on erittäin vankka ja ryhdikäs. Tulee olemaan näyttävä käyttöponi, ja sopiva vähän pidemmillekin ratsastajille.

Luonteeltaan kiltti ja enemmän herkkä, kuin juntti. Söpön emä Vanilla Girl af Jäboruder on meidän luotettavin ja tervein opetusshettis ikinä, tänä vuonna tulee 16 v., ja ollut meillä varsasta saakka. Pärjännyt laatuarvostelussa 4-vuotiaana, oli ikäluokkansa parhaat askellajit, ja hypännyt mm. shettisten SM-kisat sijoittuen toisessa osakisassa, paljon käyttöluokkasijoituksia myös. Isä Finnister Pluto on aito Shetlannin kasvatti, jolla hieno jälkeläisnäyttö niin Shetlannissa, Englannissa, kuin Suomessakin käyttö- ja näyttelypuolella.  

Söpön kanssa on tehty vähän maastakäsinharjoituksia, mutta enimmäkseen saanut vain kasvaa laumassa leikkien. Söpö on nähnyt vähän maailmaa, ongelmaton lastata ja kuljettaa niin kopilla, kuin autollakin.

Tiettävästi terve, ei ole ollut mitään näkyviä vaivoja.

Hp. 1900 sis. alv. / tarjoa!

Mirkka
Ylläpitäjä


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa