MYYTÄVÄT HEVOSET JA PONIT

Siirry alas

MYYTÄVÄT HEVOSET JA PONIT Empty MYYTÄVÄT HEVOSET JA PONIT

Viesti kirjoittaja Mirkka lähetetty Su Maalis 22, 2020 1:58 pm

Kun kasvattaa, on pakko välillä myös vähentää hevosia. Pääsääntöisesti pidämme tammat itsellämme jatkamassa omia tammalinjojamme, ja myymme orit eteenpäin, mutta joitain suvullisesti tammoillemma sopivia oreja pidämme pidempään ja käytämme omille tammoillemme. Hinta saattaa siis jollain orilla olla korkeampi sen takia, että se suvullisesti sopisi astumaan omia tammojamme, ja jollain toisella matalampi sen takia, että meillä on jo tarpeeksi sitä sukulinjaa.

Kaikki hevosemme ovat sosiaalisia ja laumoissa eläneitä. Haluamme ne kotiin, jossa niille on vähintään yksi kaveri, ja jossa ne saavat laiduntaa kesät, elää pihatosssa tai kokopäivätarhauksella.

Kaikkien suvut ja tarkemmat viralliset tiedot löytyvät hevosen nimellä Sukupostista ja Hippoksen Hepasta.

Kuvia ja videonpätkiä hepoista löytyy Millitallin Facebookista ja Instagramista. # -merkkiä edessä käyttämällä hevosen virallisella ja lempinimellä. Osalta puuttuu maitovarsakuvista nimi (kun nimeä ei vielä ollut), mutta niissä on pääsääntöisesti sitten #isän tai emän nimi / kutsumanimi.

Kaikki meidän hepat on madotettu / otettu loisnäytteet, rokotettu tetanuksella ja hevosinluenssalla, sekä suuhun katsottu / raspattu tarvittaessa säännöllisesti. Kaikki ovat tällä hetkellä kengättömiä, osalla aikuisista ollut joskus kengät.

En ota vastuuta arvioimistani säkäkorkeuksista, koska niitä on mahdotonta ennustaa varmaksi.

Kaikki hintamme sisältävät arvonlisäveron 24 %MYYNNISSÄ:MILLI'S BETELGEUSE, PETE

Synt. 2019. Shetlanninponiori. Arvioitu aikuiskorkeus 95-98 cm. Punarautiaankirjava, kauniisti värittynyt.

Pete on sievä ja korrekti varsa, ryhdikäs, pienipäinen, erittäin eloisa ilme ja hyvä presence. Liikkuu kevyesti, kolme hyvää puhdasta askellajia.

Pete on luonteeltaan eloisa, sosiaalinen ja kaikesta kiinnostunut, enemmän herkkä, kuin juntti.

Emänsä Promisehill Empress oli nuorena tähti, jonka lupaavasti alkanut kisa- ja näyttelyura niin esteillä, koulussa kuin käyttö- ja näyttelyluokissakin katkesi loukkaantumiseen. Isä Finnister Pluto on aito Shetlannin kasvatti, jolla hieno jälkeläisnäyttö niin Shetlannissa, Englannissa, kuin Suomessakin käyttö- ja näyttelypuolella.  

Tiettävästi terve, ei ole ollut mitään näkyviä vaivoja.

Hinta 1450 € sis. alv. / tarjoa!MILLI'S ÖVERSÖT, SÖPÖ

Synt. 2017. Shetlanninponiori. Arvioitu aikuiskorkeus 104 cm. Kauniisti värittynyt mustankirjava.

Söpö on erittäin vankka ja ryhdikäs. Tulee olemaan näyttävä käyttöponi, ja sopiva vähän pidemmillekin ratsastajille.

Luonteeltaan kiltti ja enemmän herkkä, kuin juntti. Söpön emä Vanilla Girl af Jäboruder on meidän luotettavin ja tervein opetusshettis ikinä, tänä vuonna tulee 16 v., ja ollut meillä varsasta saakka. Pärjännyt laatuarvostelussa 4-vuotiaana, oli ikäluokkansa parhaat askellajit, ja hypännyt mm. shettisten SM-kisat sijoittuen toisessa osakisassa, paljon käyttöluokkasijoituksia myös. Isä Finnister Pluto on aito Shetlannin kasvatti, jolla hieno jälkeläisnäyttö niin Shetlannissa, Englannissa, kuin Suomessakin käyttö- ja näyttelypuolella.  

Söpön kanssa on tehty vähän maastakäsinharjoituksia, mutta enimmäkseen saanut vain kasvaa laumassa leikkien. Söpö on nähnyt vähän maailmaa, ongelmaton lastata ja kuljettaa niin kopilla, kuin autollakin.

Tiettävästi terve, ei ole ollut mitään näkyviä vaivoja.

Hp. 1900 sis. alv. / tarjoa!MILLIN BÖLYINEN, PÖLY

Suomenpienhevosori, rautias liinahtava runsailla sekakarvoilla, synt. 2019, arvioitu säkäkorkeus reilu 140 cm.

Pöly on ryhdikäs ja kevyesti liikkuva. Hyvä laukka.

Pöly on luonteeltaan samanlainen herkkis, kuin isänsä Millin Welmupöly oli pienenä, ja isästään on tullut todella mutkaton ja helppo hevonen. Emänsä Millin Nelli on ehkäpä meidän paras ja nöyrin opetussuokki ikinä, joka ollut myös aina terve, kuten isänsäkin (emä saikuttanut vain kerran elämässään puikkoluun pään tapaturmaisesta murtumasta, isä vain kerran kaviopaiseesta). Pöly on vielä kivasti kerännyt parhaat puolet itseensä niin emältään, kuin isältäänkin. Sen puoliveljet ja -siskot ovat todella mukavia ja toimivia piekkareita.

Tiettävästi terve, ei ole ollut muita näkyviä vaivoja, paitsi yksi epäpuhtauskausi jostain varsojen kohelluksesta. Ei mitään näkyvissä olevaa paikkaa, mistä olisi johtunut.

Hp. 2000 € sis. alv. / tarjoa!MILLIN ÄLYNVÄLÄYS, VÄLKKY

Ruunikko suomenpienhevosori, s. 2014, sk. n. 143 cm.

Vankka, ryhdikäs, näyttävä ja sievä. Pieni nätti pää.

Välkky on rohkea, peloton ja rauhallinen kaveri, ihan kuin isänsä pienenä. Kunhan sen kasvattaa määrätietoisesti, siitä saa varmasti isänsä kaltasen kultaisen ja luotettavan monitoimipollen. Ruunanan tulisi varmasti olemaan helppo, orina tarvitsee tietyn peruskurin, koska on meidän orilauman johtaja sekä muutenkin rohkea, vahva luonne. Kun sillä on säännöt, on todella mutkaton käsitellä, koska ei ole herkkis sitten myöskään haavanhoidoissa ym. epämiellyttävämmissä jutuissa. Astunut vapaana ongelmitta.

Välkyllä on ajanpuutteen vuoksi tähän mennessä ollut kerran ratsastaja selässään, johon ei reagoinut millään tavoin, mutta se on todella helppo ja nopea opettaa. Vähän on myös irtohypytetty, juoksutettu, tehty paljon maastakäsinharjoituksia, ohjasajettu, totutettu erilaisiin varusteisiin jne. Kuljetettu kopilla ja autolla, täydellinen lastata ja kuljettaa. Kesällä olisi tarkoitus ehtiä kouluttamaan enemmän. Käynyt näyttelyssä ja useammassa muussakin paikassa pois kotoa. Nyt parantelee myös loukkaamaansa suupieltä ja silmää. Muita vaivoja ei ole ollut, kuin näiden lisäksi muutama muukin haava.

Tämä on isänsä, erisukuisen pienhevosjalostusori Millin Nokisen toiseksi viimeinen enää orina oleva jälkeläinen. Emänsä Unita oli yksi meidän luotettavimpia opetushevosia ikinä.

Ensisijaisesti myytävänä, mutta myös ylläpito tai vuokraus kotitallilla voi tulla kyseeseen. Hinta 4900 € sis. alv. / tarjoa!MILLIN AURINKOINEN, ARSKA

Suomenpienhevosori. Synt. 2018. Liinahtava, tähti. Arvioitu aikuiskorkeus reilu 140 cm.

Arska on lainassa ja nähtävissä ystävälläni Urjalassa. Arska on kauniisti liikkuva ja sievä.

Luonteeltaan Arska on herkkä, ystävällinen ja nöyrä. Arska on aika vähän käsitelty, joten rutiineja puuttuu vielä monesta asiasta ja jännittää niitä. Kiltin luonteensa ansioista oppii kyllä varmasti yhtä toimivaksi, kuin mitä sukunsa on joka suuntaan. Kuljetettu vasta kopilla.

Tämä on isänsä, erisukuisen pienhevosjalostusori Millin Nokisen viimeinen jälkeläinen, ja toiseksi viimeinen enää orina oleva. Emänsä Millin Nelli on ehkäpä meidän paras ja nöyrin opetussuokki ikinä, joka ollut myös aina terve, kuten isänsäkin (emä saikuttanut vain kerran elämässään puikkoluun pään tapaturmaisesta murtumasta).

Tiettävästi terve, ei ole ollut mitään näkyviä vaivoja.

Hinta 2500 € sis. alv. / tarjoa!MILLI'S ZEPHYR, ZEP

Synt. 2014, musta, shetlanninponiruuna. Sk. n. 94 cm

Zep on sievä, sillä on upeat jouhet, korrekti rakenne ja se on ryhdikäs pienellä sievällä päällä ja kauniilla ilmeellä. Kolme hyvää askellajia, hieno ravi ja erittäin hyvä laukka.

Luonteeltaan Zep on äärettömän ystävällinen, nöyrä ja herkkä. Mutkaton käsitellä, ja kiinnostunut kaikesta tekemisestä ihmisen kanssa. Erittäin luotettava pientenkin taaperoiden käsitellessä.

Zep on lainassa ystäväni ratsastuskoululla Valkeakoskella, jossa sitä pääsee kokeilemaan osallistumalla tunnille, ja saa samalla kätevästi käyttöohjeet tähän poniin. Zep osaa perusasiat ratsastaessa, laukkaa liinassa aloittelija selässään, väistää ym., on hypätty rataa ja maastoesteitä.  Zep on ratsastaessa reipas, mutta ei kuuma. Liikkuu omalla moottorilla. Zepillä on ollut pari kertaa tyhjät kärryt perässään, sopivien varusteiden puuttuessa ei ystäväni ole kouluttanut ajolle sen pidemmälle. Ohjasajettu erittäin paljon. Loistava agilityponi, varma rusettihai. Jokusen agilitystartin jo tehnyt voitokkaasti. Lupaava muihinkin käyttöluokkiin, sekä este- ja koulukisoihin.

Hyvä lasteta ja kuljettaa, nähnyt vähän maailmaa. Pärjäsi kivasti ponien laatuarvostelussa nuorempana.

Emänsä Promisehill Empress oli nuorena tähti, jonka lupaavasti alkanut kisa- ja näyttelyura niin esteillä, koulussa kuin käyttö- ja näyttelyluokissakin katkesi loukkaantumiseen. Isä Nords Isak on erittäin hyvin hyppäävä. (enkka irtona 120 cm) ja erittäin kiltti pientenkin lasten käsiteltävissä ja ratsastettavissa oleva ori.

Tiettävästi terve, ei ole ollut mitään näkyviä vaivoja.

Hinta 2600 sis. alv.ENSISIJAISESTI YLLÄPITOKOTIA TAI VUOKRAAJAA KOTITALLILLE ETSIVÄT, MAHDOLLISESTI MYYTÄVÄT:MILLI'S AUTUMN LEAF, LEAF

Shetlanninponiori, synt. 2018, punarautias, arvoitu aikuiskorkeus n. 105 cm

Leaf on iso, ryhdikäs ja vankka, sievällä pienellä päällä. Liikkuu kevyesti ja tahdikkaasti.

Luonteeltaan Leaf on rohkea, seurallinen ja ystävällinen. Kiinnostunut tekemään ihmisen kanssa.

Leafin emä Promisehill Winter Flower on ennen kaviokuumeeseen sairastumistaan tehnyt loistavan kisauran niin näyttelyissä, käyttöluokissa kuin shettisten SM-tason koulussa ja esteissä. Isä Plackertor Parisian on erittäin kiltti, mutkaton ja kuuliainen käyttöponi ajossa ja ratsuna.

Tiettävästi terve, ei ole ollut mitään näkyviä vaivoja.

Hinta 2500 € sis. alv. Myös ylläpito mahdollinen.MILLI'S BRAVEHEART, RANE

Shetlanninponiori, kauniisti värittynyt mustankirjava, synt. 2019, arvioitu aikuiskorkeus n. 106 cm

Rane on iso, vankka ja ryhdikäs. Liikkuu kevyesti ja tahdikkaasti.

Rane on luonteeltaan rohkea, rauhallinen ja ystävällinen. Helppo ja mutkaton käsitellä.

Leafin emä Promisehill Winter Flower on ennen kaviokuumeeseen sairastuimistaan tehnyt loistavan kisauran niin näyttelyissä, käyttöluokissa kuin shettisten SM-tason koulussa ja esteissä. Isä Finniter Pluto on aito Shetlannin kasvatti, jolla hieno jälkeläisnäyttö niin Shetlannissa, Englannissa, kuin Suomessakin käyttö- ja näyttelypuolella.

Rane söi pikkuvarsana hiekkaa laitumella, mutta hiekka saatiin pois ja uudestaan ei ole tullut oireita. Mahdollisesti ollut varsojen rhodokokki-infektio, joka aiheuttanut hiekansyönnin (tulee maasta juuri sen ikäiselle). Muuten tiettävästi terve, ei ole ollut mitään näkyviä vaivoja.

Hp. 2000 € sis. alv. Myös ylläpito mahdollinen.MILLIN BUUSKAINEN, PUUSKA

Suomenhevosori, rautias, katkopiirto, synt. 2019, arvioitu säkäkorkeus 160 cm.

Puuska on hienoliikkeinen, korrektirakenteinen ja ryhdikäs varsa.

Luonteeltaan Puuska on herkkä, kiltti, kohteilias ja järkevä.

Puuskalla on kolme todella hienoa täysisosisarusta ja hieno puolisisarus. Sekä jo kuollut emänsä Sharlotta oli, ja isänsä Millin Usvainen on edelleen, laadukkaita ratsusuokkeja niin kouluun, kuin esteisiinkin.

Tiettävästi terve, ei ole ollut muuta näkyvää vaivaa, kuin yksi haava.

Hp. 8000 € sis. alv. Myös ylläpito mahdollinen.MILLIN ÅNNENPEKKA, PEKKA

Suomenpienhevosori, rautias, kaksi sukkaa, leveä läsi. S. 2014, sk. n. 143 cm

Pekka on sievä kuin karamelli, erittäin korrekti rakenne, hyvä ylälinja, ryhdikäs.

Pekka on herkkä, kiltti, nöyrä ja kohtuullisen reaktiivinen. Osaa ratsastaen perusasiat, hypätty rataa ja maastoesteitä, kevyt ratsastaa ja käsitellä. Liikkuu oikein kivasti. Kuljetettu kopilla ja autolla, käynyt näyttelyissä sekä muutenkin kotoa pois. Ongelmaton käsitellä, kunhan käsittelijä on rauhallinen ja antaa uusiin asioihin tottumiseen tarvittavan ajan. Erittäin kohtelias ja nöyrä ihmiselle. Astunut vapaana ongelmitta.

Tiettävästi terve, ei ole ollut mitään näkyviä vaivoja.

Pekan emä Solera on rakenteeltaan ja luonteeltaan juuri sitä, mitä suomenhevoselta haluan. Valitettavasti Solera jätti meille vain tämän yhden ainoan jälkeläisen. Isänsä Millin Welmupöly on erittäin hienoluonteinen ja korrekti pienhevonen. Molemmat vanhemmat esitelty tässä alempana.

Ensisijaisesti etsii vuokraajaa tai ylläpitokotia, sopivan kodin löytyessä myös mahdollisesti myytävänä, hinta 9000 € sis. alv. Hintaan tulee neuvotteluvaraa sitten, kun olemme saaneet haluamamme tammajälkeläiset Pekasta.MILLIN ÄIDINRINSSI, PRINSSI

Suomenhevosori, loistoliinakko, leveä läsi, s. 2015, sk n. 145 cm

Prinssi on näyttävä, vankka ja ryhdikäs pieni ori kaunilla liikkeillä ja aivan mahtavilla jouhilla. Molemmat vanhemmat myös hyppäävät hyvin, ja Prinssikin on irtohypytyksessä mennyt kivasti. Prinssin luonne on juuri sopiva sekoitus isänsä täyspäisyyttä ja emänsä herkkyyttä. Enemmän kuitenkin herkkis, ei yhtään juntti.

Isänsä Millin Usvainen on jättänyt viisi hienoa jälkeläistä. Usva, sekä emänsä Millin Onneli, ovat laadukkaita ratsusuokkeja joka lajiin.

Prinssi on ajanpuutteen vuoksi tällä hetkellä vielä ratsuttamaton, mutta toivottavasti pääsemme työstämään häntä kesällä. On kuitenkin juoksutettu, kuljetettu autolla ja kopilla, käynyt näyttelyissä ja muutenkin pois kotoa jne. Ongelmaton käsitellä, kunhan käsittelijä on rauhallinen ja antaa uusiin asioihin tottumiseen tarvittavan ajan. Kohtelias ja nöyrä ihmiselle.

Tiettävästi terve, ei ole ollut mitään näkyviä vaivoja.

Ensisijaisesti etsii vuokraajaa tai ylläpitokotia, sopivan kodin löytyessä myös mahdollisesti myytävänä, hinta tällä hetkellä 8000 € sis. alv. Hintaan tulee neuvotteluvaraa sitten, kun hän on jättänyt meille toivomamme tammajälkeläiset.MILLIN WELMUPÖLY, WELMU

Suomenpienhevosori, hopearuunikko, sukat takajaloissa, tähtipiirto ja pilkku, s. 2011, sk. n. 143 cm

Welmu on sievä, ryhdikäs, korrektirakenteinen ja kaunis kuin karamelli.
Welmu on huolella koulutettu, helppo ja täysin mutkaton käsitellä joka tilanteessa. Oriksi erittäin helppo ja kiltti. Herkkä ja erittäin miellyttävä ratsastaa.

Welmun emä Vuohimäen Silmu on pärjännyt hyvin näyttelyissä, ja jättänyt hienoja jälkeläisiä. Isänsä Pölyke on legendaarinen pienhevosperiyttäjä. Suvullisesti Welmu on myös erittäin mielenkiintoinen

Matkustaa ongelmitta, kisannut paljon esteillä 80 cm saakka, kapasiteettia isompaankin. Koulussa he B. Osaa A:n liikkeet. Menisi varmasti kenttääkin.

Tiettävästi terve, ei ole mitään näkyviä vaivoja. Varsana ollut kavion sisällä pieni murtuma, joka ei parannuttuaan ole koskaan vaivannut. Pärjää kengättäkin. Kerran vuosia sitten ollut yksi kaviopaise.

Jättänyt kaksi hienoa orijälkeläistä. Astuu ongelmitta vapaana ja kädestä, erittäin kohtelias tammoilleen.

Ensisjaisesti etsii vuokraajaa kotitallilleen. Hp 10 000 € sis. alv. Hintaan tulee neuvotteluvaraa, kunhan jättänyt toivomamme tammajälkeläiset meille.ELÄKEYLLÄPITOKOTIA ETSIVÄT:


SOLERA, SARRA

Suomenhevostamma, rautias, s. 1998, sk. n. 155 cm

Sarra ei sovellu enää käyttöhevoseksi, vaan ainoastaan seuralaiseksi. Sillä on nivelrikkoa etusten alanivelissä, joka on klinikalla kuvattu. Nivelrikkoon Sarra tarvitsee päivittäin MSM-valmistetta ja kavioihinsa biotiinia.

Sarra sopii seuralaiseksi kenelle tahansa, se rakastaa mm. aaseja ja varsoja, pitää orit kurissa, eikä jää enää kantavaksi.

Sarra on luonteeltaan sielukas, herkkä ja selväpäinen hevonen. Ystävällinen ja hyväkäytöksinen joka tilanteessa. Jää yksin tarhaan / laitumelle, kun kaveri lähtee liikutettavaksi.

Sarralla on yksi vastahampaaton poskihammas, jonka vuoksi se tarvitsee raspauksen kahdesti vuodessa. Laiduntaa vapaasti, kestää rehevänkin laitumen, tarvitsee laidunkauden ulkopuolella vapaan heinän ja vähän lisäruokaa talvisin, ei kesäihottumaa, pärjää kengättä,ei tarvitse vuolua usein, koska kuluttaa kaviot tasaisesti.

SARRALLE ON NÄILLÄ NÄKYMIN LÖYTYNYT ELÄKEKOTI!

Mirkka
Ylläpitäjä


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa